Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

‘Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’ (Albert Einstein)

Problemen kennen we allemaal. Problemen maken je leven lastig, vervelend en (vaak onnodig) moeilijk. Als je niet constructief met problemen omgaat kan je je makkelijk mee laten sleuren in een negatieve spiraal, waardoor het moeilijk wordt om positief te blijven denken. We zijn geneigd om ons te richten op het probleem, terwijl het veel effectiever is om ons te richten op mogelijke oplossingen! We weten vaak heel goed wat we níet willen, maar wat willen we dan wél? Coach Gouda helpt jou om je focus te verleggen en stelt de juiste vragen, waardoor jullie samen naar een constructieve oplossing toe werken. Hier volgen vast wat tips om je op weg te helpen.

Stel heldere doelen – Waar wil je naar toe?
De vraag klinkt zo eenvoudig, maar in de praktijk blijkt deze vraag verrassend moeilijk te beantwoorden. Als een taxichauffeur het ons had gevraagd hadden we hem binnen 5 seconden het juiste antwoord kunnen geven (‘Ik wil naar huis’, ‘Ik wil naar het hotel’.) Maar als het over ons leven gaat zijn we hier een stuk minder goed in. Vaak beschrijven we alleen wat we niet (meer) willen: ‘Ik wil dat ik niet meer zo gestrest ben op werk’, ‘Ik wil niet meer zo onzeker zijn’, ‘Ik wil niet meer de hele tijd zo moe zijn’. Door tegen je taxichauffeur te zeggen dat je níet naar huis wil, raak je niet op je plek van bestemming. Zo is het ook met coaching. Probeer je einddoel dus zo helder mogelijk te formuleren. Hoe ziet jouw ideale eindsituatie er uit? En hoe weet je wanneer die bereikt is? Coach Gouda helpt jou om op een effectieve manier de mogelijke oplossingen inzichtelijk te maken.

Wees realistisch, maar tel uit je winst!
Werken met het einddoel voor ogen werkt in de meeste gevallen erg motiverend. Maar je problemen zijn vaak niet binnen een dag opgelost. We willen vaak heel snel grote veranderingen bewerkstelligen; je wil gewoon iets anders, het maakt niet uit hoe! Echter is op deze manier de kans groot dat we de verkeerde verandering of een verandering in de verkeerde richting inzetten. Om een sneeuwbaleffect te creëren is slechts één kleine verandering nodig. De sneeuwbal rolt de helling af, krijgt vaart en wordt alsmaar groter. Veranderingen worden in kleine stapjes gerealiseerd; vervolgens neemt de natuur het over en spreiden de effecten zich uit over andere levensgebieden. Die kleine veranderingen in de juiste richting zijn essentieel om te groeien. Wees dus trots op jezelf, juist bij deze kleine veranderingen! Op deze manier realiseer je stapje voor stapje jouw persoonlijke doelen.

Wil jij ook op een constructieve manier op zoek naar de juiste oplossingen voor je problemen en ben jij benieuwd wat coach Gouda hierin voor jou kan betekenen? Plan dan hier een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden