Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het krijgen van feedback is voor veel mensen vaak een lastig punt. Bij negatieve of kritische feedback schieten mensen vaak in de verdediging of raken er door gekwetst. Positieve feedback ontvangen gaat mensen echter ook niet altijd goed af, vaak wuiven ze dit te gemakkelijk weg omdat ze het als vanzelfsprekend zien dat ze iets goed doen. Van beide soorten feedback kun je echter wel heel veel leren en het is dan ook goed om te leren hoe je het beste feedback kunt ontvangen. Coaching geeft jou alvast een aantal tips over hoe je feedback als een cadeautje kan ontvangen!

Feedback is geen persoonlijke aanval
Soms lijkt het misschien of mensen jou met kritische feedback onderuit willen halen, maar meestal zal het met goede bedoelingen gezegd worden. Daarnaast is feedback in principe gericht op je gedrag of op je werk en dus niet op jou als persoon. Ga er dus vanuit dat diegene het beste met je voor heeft en schiet niet gelijk in de verdediging.

Vraag door en probeer de feedback te begrijpen
Probeer het moment waarop je feedback krijgt niet gewoon uit te zitten en daarna weer verder te gaan waar je mee bezig was. Vraag door op wat er tegen je gezegd wordt zodat je het ook daadwerkelijk begrijpt en er iets mee kan gaan doen. Coaching kan jou nog meer tips geven over hoe je het beste feedback kan ontvangen en verwerken.

Toon waardering voor de feedback
Laat aan degene waarvan je feedback ontvangt weten dat je de feedback waardeert. Misschien kun je je niet vinden in de feedback en ben je niet van plan je gedrag aan te passen, maar diegene heeft toch de moeite genomen om hier met je over in gesprek te gaan. Deze persoon doet zijn of haar best om je te helpen jezelf te verbeteren, iets te leren of om zijn of haar waardering te tonen voor jouw werk. Door hem of haar hiervoor te bedanken toon je respect en dit kan de relatie alleen maar verbeteren.

Wil je nog meer tips over het ontvangen van feedback? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met coaching .

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden