Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je gedachten en gevoelens die je belemmeren effectief te werken binnen je functie? Zou je deze willen herkennen en aan nieuwe gedachtenpatronen willen werken zodat je weer effectief aan de slag kan gaan? Goed nieuws: dat kan!

Samenhang tussen voelen denken en doen
Coaching werkt dan o.a. met de RET-methode. De Rationeel-Emotieve Theorie is een methode om ongewenst gedrag, gedachten of emoties om te zetten in meer effectief gedrag, gedachten en emoties, zonder daarbij voorbij te gaan aan de waarschuwende functie van sterke emoties. De RET gaat uit van een nauwe samenhang tussen wat iemand voelt, denkt en doet. Alledrie deze aspecten van iemands functioneren kunnen in de RET als aanknopingspunt dienen voor verandering.

Gedachtenpatronen om je doelen te kunnen bereiken
Bij onze coaching sessies komen wij regelmatig mensen tegen die vastzitten door angst, kwaadheid, depressie, schuldgevoel of andere emoties. Vaak spelen (onbewuste) gedachten een belangrijke rol bij het ontstaan of in stand blijven van deze emoties. Door coaching leer je deze belemmerende emoties herkennen en ga je samen met een coach in kaart brengen welke gedachten hierbij een rol spelen. Daarna leer je met begeleiding van een coach hoe je kunt zoeken naar gedachten die beter werken om je doelen te bereiken. Zo kun je vervolgens te werken aan manieren om deze nieuwe gedachtenpatronen en het daarbij horende gedrag toe te passen.

Het succes van RET
Het succes van de RET is met name te danken aan de inzichtelijkheid van de methode en de doeltreffendheid waarmee ze kan worden ingezet. De theorie van de RET is relatief gemakkelijk te begrijpen omdat het nauw aansluit bij de realiteit van het dagelijks leven. De toepassing ervan in de praktijk vraagt –zoals bij iedere andere aanpak- oefening om je erin thuis te gaan voelen.

Meer weten over deze methode en andere werkwijzen om zo effectief mogelijk te functioneren op je werk?

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatie gesprek aan bij onze RET-Coaches


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden