Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Soms heb je een strijd met de innerlijke criticus. Zeg je weleens tegen jezelf dat je iets niet kan? Of wijs je jezelf keer op keer op je problemen? Je innerlijke criticus bestaat vaak al heel lang en beschermde je vroeger tegen pijn, vernedering of schaamte. Het gevolg is dat hij je graag in je comfortzone houdt en je waarschuwt voor alle mogelijke negatieve gevolgen van buitenaf. De coach kan je helpen de negatieve kanten van deze zelfkritiek tegen te gaan.

Strijdmiddelen 
Om de strijd aan te gaan met je innerlijke criticus moet je hem eerst erkennen en accepteren. De coach kan je hierbij helpen en kan bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

  • ‘Wat kun je volgens hem allemaal niet?’
  • ‘Wat kan er gebeuren als je niet doet wat hij zegt?’
  • ‘Zou je willen experimenteren met nieuwe dingen?’
  • ‘Wat kan je tegen hem zeggen om zijn boodschap te neutraliseren?’

Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kan je dan een actieplan maken. Hierin stel je punten op waaraan je deze zelfkritiek kan leren herkennen en hoe je kan leren omgaan met de negatieve inhoud van de boodschap.

Positieve gevolgen van je actieplan
Vervolgens zijn de scherpe randen van de zelfkritiek weg en kan je ook profijt hebben van deze kritische blik. Je zal ook meer zelfacceptatie ervaren en je innerlijke rust zal langzaam terugkeren. Bovendien wordt het contact met anderen hierdoor beter. Wil je hier graag aan werken?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden