Plan een Gratis Oriëntatiegesprek
Naast dat je bij GORTcoaching terecht kunt voor het vinden van een geschikte coach, kan je ook een geaccrediteerde coaching opleiding bij ons volgen. Maar waarom zou je een coaching opleiding gaan volgen, en voor wie is het geschikt? Wanneer is het volgen van deze opleiding nuttig en van toegevoegde waarde? In dit eerste artikel van een reeks artikelen over coaching opleidingen zal met verschillende voorbeelden antwoord gegeven worden op deze vragen.


Nieuwe koers

Wie kent er niet iemand die zijn, of haar huidige baan heeft opgezegd om vervolgens heel iets anders te gaan doen. De oude baan geeft vaak niet genoeg voldoening, of vrijheid, of ligt niet in lijn met persoonlijke waarden en normen. Hierdoor kiezen mensen vaak voor een nieuwe koers. Dit is meestal in de vorm van een nieuwe baan, of een nieuw project waarbij meer passie wordt ervaren. Niet zelden beginnen deze mensen voor zichzelf, om zo meer vrijheid te creëren om dromen na te jagen en hun passie uit te kunnen voeren.

Misschien ervaar je zelf wel dat je huidige baan niet meer genoeg voldoening geeft en herken je jezelf in de wens om iets heel anders te doen. Maar wat moet dat andere ‘iets’ dan zijn? Merk je dat vrienden, familie en collega’s vaak naar je toe komen voor een luisterend oor, of voor oplossingen voor problemen? Krijg je energie van het helpen van anderen? Heb je dan wel eens gedacht aan een carrière als coach? Misschien past dit goed bij je, alleen heb je nog niet genoeg tools tot je beschikking en vaardigheden ontwikkeld om op professioneel niveau te gaan coachen. Wellicht is het tijd voor een nieuwe koers en is het volgen van een geaccrediteerde coaching opleiding de stap die je nodig hebt om je doel te verwezenlijken! Wakkert het lezen van dit artikel een vlammetje in je aan? Dan is het volgen van onze coaching opleiding zeker geschikt voor jou.


Organisaties

Ook steeds meer organisaties zien het nut in van het opleiden van interne coaches. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat coaching leidt tot betere prestaties en welzijn van personeel. Daarnaast krijgen ook veel leidinggevenden coaching opleidingen aangeboden niet om hoofdzakelijk coach te worden, maar om zo werknemers nog beter te kunnen ondersteunen en faciliteren in het behalen van doelen en resultaat. Het maakt je namelijk een betere leidinggevende en peoplemanager.


Toppresteerders

Naast dat het aanbieden van een coaching opleiding ingezet kan worden als middel tot verbetering kan het ook ingezet worden als een manier van belonen. Gedacht kan worden aan het aanbieden van een dergelijke opleiding aan toppresteerders. Het volgen van een coaching opleiding draagt namelijk ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling. Dit is iets waar de toppresteerders heel hun leven profijt van kunnen hebben en wat vaak als leuk en waardevol wordt ervaren. Daarnaast zegt deze beloning dat de organisatie het waard vindt om te investeren in jou als toppresteerder wat een duidelijk teken van waardering is. Dit komt niet alleen de onderlinge relatie tussen de organisatie en de toppresteerder ten goede, maar het zal de motivatie en bevlogenheid van de toppresteerder een extra boost geven. Niet alleen de toppresteerders zijn blij, maar ze kunnen de nieuw aangeleerde vaardigheden ook meteen inzetten binnen de organisatie. Dit creëert dus niet alleen waarde voor de toppresteerder, maar ook voor de organisatie, wat het een typische win-win situatie maakt.

Kortom, in dit eerste artikel van de reeks over ‘Coaching opleiding: voor wie, wanneer en waarom?’ wordt duidelijk dat een coaching opleiding niet alleen geschikt is voor mensen bij wie het vlammetje aangewakkerd raakt na het lezen van dit artikel, maar ook voor leidinggevenden die nog beter willen worden in hun werk. Daarnaast is het een originele, leuke en waardevolle manier van het belonen van toppresteerders in organisaties, waar niet alleen zij, maar ook de organisatie de vruchten van plukt. Natuurlijk zijn dit nog maar een paar voorbeelden van het nut van een coaching opleiding. Hierover later meer in ons volgende artikel.

Benieuwd naar wat voor coaching opleidingen GORTcoaching aanbiedt? Kijk dan snel op de website voor meer informatie.

Door: Ellis Driessen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden