Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Madelon een beetje beter kennen.

“The cave you fear to enter,
holds the treasure you seek (Joseph Campbell)”

Ik ben Madelon, 54 jaar, getrouwd met Dennis. Wij hebben twee dochters. De oudste is uitgevlogen en studeert in Amsterdam, de jongste zit nog op de lagere school. Een leeftijdsverschil van 10 jaar, dat geeft een bijzondere dynamiek in ons gezin en ons leven. En het houdt Dennis en mij jong. Ik werk sinds twee jaar als zelfstandig coach en begeleidt mensen die last hebben van stress- en burn-outklachten of die tegen andere belemmeringen oplopen. Vaak door ze inzicht te geven in hoe ze zelf in elkaar zitten. Want als je dat weet, begrijp je wat er gebeurt en kun je er ook iets mee doen. Van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam. Waardoor je niet meer het gevoel hebt dat je wordt overspoeld door het leven en je zelf weer het stuur in handen krijgt.

Van jongs af aan kwamen mensen vaak bij mij langs om hun hart te luchten. Toch raadden mijn ouders mij een studie psychologie af. Te zwaar voor een jong meisje, dachten zij. Ik ben uiteindelijk zelfstandig communicatieadviseur geworden. In grote corporate organisaties en dan vaak op het gebied van interne communicatie en verandercommunicatie. Een rol waarin ik managers en collega’s adviseer hoe zij het beste hun verhaal kunnen vertellen en anderen hierin mee kunnen nemen. Daarbij is het heel belangrijk je te verdiepen in de ontvangers van een verhaal en in de persoon die dit wil overbrengen. Hoe staan zij in het leven? Wat willen zij bereiken en wat houdt hen tegen. Is er weerstand en waar komt het vandaan? Wat wil je in beweging krijgen en waarom? Mooie, relevante vragen waar ik mij nog steeds graag mee bezighoudt.

Zes jaar geleden kreeg ik een burn-out. Te hard mijn best gedaan op het werk. Daar heb ik het erg moeilijk mee gehad. Vooral het acceptatieproces duurde lang. Toen het mij eindelijk lukte onder ogen te zien dat ik echt een burn-out had, begreep ik ook dat ik er zelf iets aan moest doen. Tijdens het herstel werd direct mijn interesse voor coaching gewekt. Enthousiast als ik ben. Maar ik moest natuurlijk eerst zelf herstellen. En dat heb ik gedaan. Weer gezond en wel aan het werk, ben ik gestart met mijn coachopleidingen. Van coach practitioner naar master coach en vervolgens een specialisatie in stress- en burn-out coaching. En nu breng ik dat in de praktijk.

Mijn stijl van coachen is rustig, warm en open. Ik bied een veilige plek om je verhaal te vertellen. Ik oordeel niet, ben sterk en kan wel wat hebben. Ik geef ruimte aan emoties en gevoelens. Ik confronteer en spiegel als het nodig is. En gebruik graag humor als het kan.
Ik geloof sterk dat het voor iedereen winst oplevert als je naar jezelf leert te kijken. Zeker als je het gevoel hebt dat je vastloopt in een patroon. Tijdens ons leven vergaren we veel kennis thuis, op school en op het werk. We leren echter bitter weinig over onszelf. Hoe we in elkaar zitten, waarom we op een bepaalde manier reageren en hoe we om moeten gaan met onze gevoelens en emoties. Dat moet je helemaal zelf uitzoeken. Terwijl de kennis er gewoon is en deze inzichten je in je leven enorm kunnen helpen. Dat is de dieperliggende missie in mijn coaching en zo probeer ik de wereld een beetje mooier te maken.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Madelon weten? Bekijk het profiel van coach Madelon. Coach Madelon coacht op de locaties Utrecht en Amersfoort.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden