Plan een Gratis Oriëntatiegesprek
We hebben er in de huidige maatschappij steeds vaker last van: keuzestress. Of het nu gaat om het overtallige aanbod in de supermarkt, of het kiezen van een goede laptop op een website, kiezen blijft moeilijk. Dit zijn voorbeelden die gelukkig goed te overzien zijn en waar we al snel een oplossing voor vinden. Maar wat als deze keuzestress zich richt op je studie of je baan? Er zijn tegenwoordig veel studierichtingen en veel loopbaanmogelijkheden, maar we worden tijdens ons leven erg weinig begeleid om de juiste keuzes te maken. Een coach gespecialiseerd in keuzestress in zorgt voor de juiste begeleiding bij het maken van de keuzes die jou verder helpen in je leven.

Keuzestress
In een wereld waarin keuzes centraal staan, is keuzestress niet meer weg te denken. Keuzestress leidt, net als andere soorten stress, tot fysieke en psychologische problemen. Je ondervindt klachten als hoofdpijn, rusteloosheid, of slaapproblemen. Maar ook concentratieproblemen en een gevoel van onmacht spelen een rol. We worden vanaf kleins af aan al geacht een keuze te maken over alles. Hierbij kan je denken aan de keuze voor een middelbare school, je profielkeuze en uiteindelijk op een hele vroege leeftijd al je beroepskeuze. Maar deze keuzes gaan nog verder in je leven. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van reorganisatie in een bedrijf kan je er voor kiezen om een carrièreswitch te maken. Dit zijn belangrijke beslissingen waar weinig hulp aangeboden voor wordt. Dit is een reden om naar een coach te stappen. Een coach zorgt voor net een extra steuntje in de rug en de nodige persoonlijke begeleiding om moeilijke levensbeslissingen te maken.

Identiteit en zingeving
Waar de coach zich het meeste op zal richten is identiteit en zingeving. Maar wat houdt dit precies in? Je zult tijdens het coachingstraject gaan zoeken naar jouw eigen identiteit. Aspecten die hierin voorkomen zijn wie je bent, wat je wil, waar je goed in bent en wat je hiermee kan gaan doen. Zingeving houdt in dat je op zoek zal gaan naar de reden van je acties. Dit zorgt ervoor dat je erachter komt waarom je bepaalde beslissingen maakt. Door terugkoppeling van de opgedane informatie over identiteit en zingeving zal je makkelijker tot een keuze komen. Je zorgt als het ware samen met de coach voor dat je zelf je antwoorden vindt gedurende het proces.

Wat biedt een stresscoach in  je?
Onze coach in zal zich gaan richten op de hiervoor genoemde aspecten.
Niet alleen zal hij je begeleiden met keuzestress, hij zorgt ervoor dat hij het beste in je naar boven haalt en zal naar aanleiding van jouw antwoorden zorgen voor de juiste begeleiding.
De juiste beslissing maken begint nu! Plan een gratis gesprek met een stresscoach naar keuze

Door: Homeyra Abrishamkar


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden