Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Communicatie: het proces waarbij informatie met elkaar gedeeld wordt. Een proces waar je als mens altijd gebruik van maakt, of u nu een borrel met de buurvrouw drinkt, met het openbaar vervoer reist of voor een groot publiek een presentatie houdt. Communicatie vindt zowel bewust als onbewust plaats en helpt u om uw doelen te bereiken. Wanneer u dit toespitst op de werkvloer zorgt een juiste communicatie o.a. voor het beter overdragen van kennis, het motiveren van collega’s maar ook het uiten van emoties. Een juiste manier van communiceren leidt kortom tot een betere en prettigere manier van werken.

Het belang van de juiste communicatie
Effectieve communicatie op de werkvloer wordt echter regelmatig als lastig ervaren. Zo beïnvloeden attituden of emoties de manier waarop de boodschap wordt geïnterpreteerd. Op sommige momenten kunnen bijvoorbeeld emoties uit persoonlijke sferen worden meegenomen naar de werkvloer. Hierdoor wordt de communicatie tussen personen minder objectief en komt informatie anders of ambigue over. De beste ideeën kunnen zo als nutteloze informatie worden beschouwd. Ook kan er sprake zijn van barrières als selectieve perceptie, waarbij een ontvanger alleen de informatie opneemt die eigen behoeften en motivatie aanvullen. Om met deze barrières om te gaan en zo de kans op vlottere communicatie te vergroten, kan coaching u helpen!

Verbeter uw communicatieskills!
Met een coach gaat u aan de slag om gezamenlijk uw communicatiecompetenties aan te scherpen en verder te ontwikkelen. Door coaching krijgt u meer inzicht in welke communicatiepatronen in verschillende situaties gebruikt kunnen worden maar ook hoe u communicatiebarrières herkent en hier vervolgens het beste mee om kunt gaan. Door samen aan de hand van coaching deze kennis toe te passen, verbetert u uw communicatieskills op de werkvloer. Effectiever werken is het resultaat!

Ervaart u ook weleens dat de communicatie op de werkvloer iets minder soepel verloopt dan u zou willen? Komt u soms niet tot een doel doordat u niet weet hoe u uzelf het beste kunt verwoorden of op moet stellen? Maak dan gauw een afspraak met een van onze coaches en zij zullen u helpen!

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden