Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Elk bedrijf wat wil floreren en blijven groeien moet de synergie binnen het bedrijf groot houden. Synergie bestaat uit 2 elementen: innovatie en implementatie. Veel managers maken de fout door te denken dat innovatie alleen genoeg is en starten denktanks en sparringgroepen. Echter zonder de implementatie van deze innovatie komt een bedrijf alsnog niet verder. Maar hoe kan een bedrijf deze innovatie en implementatie realiseren onder de medewerkers? Een coach van GORTcoaching kan de helpende hand bieden. Synergie binnen een bedrijf kan alleen ontstaan als een bedrijf bestaat uit de volgende 3 elementen.

 

Diversiteit

Als een bedrijf een auto zou zijn, kunt u diversiteit zien als de onderdelen. Elk onderdeel is anders en heeft een andere functie. Zonder diversiteit zou dit leiden tot een ‘group think’ oftewel er zouden geen nieuwe ideeën meer komen en iedereen heeft altijd hetzelfde idee. Diversiteit biedt creativiteit en een frisse nieuwe blik.

Cohesie

Echter, als een bedrijf alleen diversiteit, oftewel de onderdelen van de auto, zou hebben kan dit leiden tot een explosie. Er is een bepaalde mate van cohesie, de integratie, nodig om het bedrijf tot één goedlopende auto te maken. Alle verschillende ideeën moeten samen komen tot een hoger doel. Cohesie kan worden bewerkstelligd door bijvoorbeeld gezamelijk activiteiten met collega’s.

Empowerment

Als een auto de onderdelen heeft en de integratie om het bij elkaar te houden heb je een perfect stilstaande auto. Er is echter nog benzine nodig om de auto te laten lopen. Empowerment biedt dit binnen een bedrijf. Empowerment zorgt ervoor dat de nieuwe innovatieve ideeën geïmplementeerd worden in het bedrijf.

Bij elkaar opgeteld heeft een bedrijf diversiteit, cohesie en empowerment nodig om innovatief aan de top te staan. Een coach kan deze drie elementen in een bedrijf naar boven halen en in de cultuur van het bedrijf implementeren. GORTcoaching biedt een persoonlijke coach naar keuze met expertise op dit gebied.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden