Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben je op zoek naar een nieuwe tool om meer succes te behalen in je leven of loopbaan? Zou je graag extra kwaliteiten willen ontwikkelen waardoor je je van anderen kan differentiëren? Je zou het misschien niet verwachten, maar emotionele intelligentie blijkt een beslissende competentie te zijn voor het behalen van succes in je leven of loopbaan.

Wat is emotionele intelligentie?
Wanneer je hoog scoort op emotionele intelligentie, betekent dit dat je bekwaam bent om zowel je eigen gevoelens als die van anderen te herkennen en te begrijpen. Deze kennis weet je vervolgens ook in te zetten bij het sturen van je eigen gedachten en gedrag.

Er zijn vijf kerneigenschappen die aan kunnen geven of je emotioneel competent bent. Dit zijn:
1. Zelfbewustzijn
Dit betekent dat je je bewust bent van je eigen emoties en het vermogen hebt om met behulp van deze informatie betere beslissingen te nemen.
2. Zelfregulering
Je weet wat er voor nodig is om je doelen te behalen en je zal niet bij de pakken neer gaan zitten wanneer er iets tegen zit.
3. Motivatie
Je neemt een houding aan die er op gericht is om een bepaald doel te bereiken en je zet je kwaliteiten hierbij in.
4. Empathie
Je bent je bewust van wat anderen denken en voelen en je weet je eigen gedrag hier op aan te passen.
5. Sociale vaardigheden
Je kan goed samenwerken en omgaan met andere mensen. Ook heb je inzicht in sociale netwerken en politieke spelletjes.

Waarom belangrijk?
Wil je als een ‘topper’ van de organisatie worden beschouwd, dan hoor je naast de standaard vaardigheden ook over andere bepaalde eigenschappen te beschikken.

Uit onderzoek is gebleken dat 67% van de vaardigheden die kenmerkend zijn voor de toppresteerders van verschillende organisaties, emotionele competenties zijn. Werkgevers blijken vooral werknemers in dienst te willen hebben die over goede communicatieve vaardigheden beschikken, gemotiveerd zijn en goed kunnen samenwerken.

Het is dus belangrijk dat het personeel in een competitieve omgeving goed benut wordt. Wanneer zij over emotionele intelligentie beschikken, kan dit een groei van de organisatie betekenen.

Hulp van coach
Zou je de bovengenoemde kerneigenschappen verder willen ontwikkelen? Weet je niet zo goed hoe je deze kwaliteiten in kan zetten? Een coach kan je helpen bij het ontdekken van jouw kwaliteiten en valkuilen. Samen stel je een specifiek doel op en de coach zal je gedurende het traject begeleiden, uitdagen en verder helpen.

Interesse? Plan dan snel een oriëntatiegesprek met een coach van GORTcoaching.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden