Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Alwine een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Alwine

No-nonsense met een hart: nuchter en realistisch maar wel met compassie voor de coachee”

Ik ben Alwine, ik ben met coaching bezig sinds 1999, toen startte ik namelijk mijn eigen praktijk! Daarvoor ben ik werkzaam geweest in verschillende HR functies. Mijn interesse is altijd uitgegaan naar het onderwerp mens en arbeid. Werken is voor de meeste mensen meer dan geld verdienen, het gaat ook om een identiteit hebben, je kunnen ontwikkelen en relaties aangaan met anderen door samen te werken. Ik heb arbeids- en organisatie psychologie gestudeerd en heb mij vanaf 1999 gericht op loopbaancoaching, outplacement begeleiding, testonderzoek en assessments. In coaching ga je op onderzoek uit naar het loopbaanverhaal van de ander en de drijfveren die iemand heeft om bepaalde keuzes te maken. Dat is een boeiend proces!

Het begeleiden en coachen van mensen is iets waar ik al heel lang mee bezig ben, ik vind het leuk om samen te zoeken naar de beste weg en naar het oplossen van obstakels. Mensen hebben de antwoorden en ideeën vaak zelf al in hun hoofd maar met behulp van een coach kunnen die duidelijk gemaakt en benoemd worden. Het vervolgens kritisch ter discussie stellen van deze ideeën is ook een taak van de coach. Soms lijken zaken realistisch en logisch voor de coachee maar zijn dat bij nader inzien niet.

Ik ben in mijn stijl van coaching resultaatgericht en nuchter. Ik wil graag naar een doel toewerken en ga uit van wat haalbaar is. Ik ga uit van het hier en nu: welke keuzes maakt iemand nu? In tegenstelling tot het sterk terugkijken naar het verleden: jeugd en vroege keuzes. Als iemand er voor kiest om dat aan bod te laten komen dan kan dat natuurlijk, maar dat bepaalt de coachee. Ik vind het belangrijk dat de coachee eigen regie kan toepassen in een coachtraject dus actief het verloop van een traject beïnvloedt. Mijn rol is dan: de grote lijn in de gaten houden, de doelen bewaken en de faciliteiten bieden. Mijn inspiratiebron is het emanciperen van mensen: neem het heft in handen, maak keuzes en stel je niet afhankelijk op naar je werkgever.

Ik probeer mensen te helpen door mij begripvol op te stellen, niet opdringerig, ik geef mensen de ruimte voor eigen inbreng en stel mijn ervaring en kennis ter beschikking. Ik kan me goed verplaatsen in de dilemma’s waar werknemers mee te maken hebben en ken ook de kant vanuit de werkgever. Ik maak graag gebruik van testmateriaal, waarin persoonlijkheid, drijfveren en interesses van de coachee aan bod komen. Ik vind dat dit een verdieping aan de gesprekken geeft en snel meer informatie oplevert. Mijn stijl is no-nonsense met een hart: nuchter en realistisch maar wel met compassie voor de coachee!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Amsterdam en Utrecht haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden