Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Fabels en Feitjes
Binnen de organisatiepsychologie is steeds meer bekend over informele werkrelatie binnen bedrijven. De algemene gezondheid en verbondenheid van werknemers kunnen een significante invloed hebben op hun strategisch handelen en dragen bij aan effectief werkgedrag.

Informele werkrelaties binnen bedrijven bevorderen de samenwerking tussen de verschillende afdelingen en initiatieven voor procesoptimalisatie. Ze kunnen ook een significante bijdrage leveren aan het ontwikkelen van nieuwe producten. Bovendien zijn informele werkrelaties belangrijk voor de werktevredenheid. De organisatiepsycholoog geeft u de feiten achter twee fabels over werkrelaties om de werkefficiëntie van uw bedrijf te verhogen.

Om betere werkrelaties te creëren, moeten we meer communiceren
Managers gaan er vaak vanuit dat algemene communicatie de essentie van informele werkrelaties omvat. Dit is een fabel. Het zorgt vaak voor een toename van e-mails en nieuwsbrieven in een wereld waar we toch al vaak te maken hebben met een overvloed van communicatie. Managers zouden beter kunnen analyseren wat ieders specialismen zijn zodat relaties kunnen worden afgestemd op het samenwerken aan praktische taken. Deze werkrelaties helpen werknemers om meer te bereiken dan waartoe zij zelf met hun eigen specialisatie in staat zijn. De organisatiepsycholoog kan u helpen door overzichtelijk te maken over welke kwaliteiten de verschillende werknemers beschikken.

Het aangaan van informele werkrelaties hangt af iemands persoonlijkheid
Ook dit is een fabel. Men denkt vaak dat mensen met veel informele werkrelaties tot een bepaald stereotype behoren. Deze mensen zouden extrovert, sociaal en agressief in het behalen van hun doelen zijn. Echter blijkt dat of men goed in een groep past afhangt van hun persoonlijke intentie. Zelfs mensen die erg introvert zijn kunnen veel goede informele werkrelaties opbouwen. De organisatiepsycholoog helpt bij het intrinsiek motiveren van uw werknemers zodat zij eerder de intentie hebben om informele werkrelaties aan te gaan. Hierdoor wordt de persoonlijke effectiviteit en de creativiteit van uw werknemers bevorderd. De organisatiepsycholoog geeft u inzicht in alle feiten en fabels waar uw specifieke bedrijf mee te maken heeft.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden