Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tijdens de coaching  is het de bedoeling dat je gaat groeien en leerervaringen krijgt. Een belangrijke manier waarop leerervaringen worden bewerkstelligd is met behulp van feedback. Het is daarbij de bedoeling dat feedback een tweerichtingsproces is en in een veilige omgeving plaatsvindt. Dit laatste zorgt er hopelijk voor dat je genoeg vrijheid voelt om je gedachtes en gevoelens te bekijken. Een aantal factoren bepalen de effectiviteit van een feedbackstijl:

  • Rapporteren en actief luisteren: Het is belangrijk dat je tijdens de begeleiding je op je gemak voelt en open durft te communiceren. De coach zal hierbij controleren of zij jou goed begrijpt en ze zal actief luisteren.
  • Open vragen: In de gesprekken worden vooral open vragen gesteld, waarbij je niet in een richting zal worden geduwd en de vrijheid hebt om te antwoorden hoe je wilt antwoorden.
  • Niet-beoordelende stijl: De coach zal niet oordelen over jou en zal objectief feedback geven. Je zal ook de tijd krijgen om te reageren op de gekregen feedback.
  • Op de juiste manier uitdagen: De feedback kan confronterend zijn, maar is bedoelt om je uit te dagen. Zo kan je vanuit een nieuwe perspectief leren kijken. Het kan zijn dat je hierbij uit je comfortzone wordt gehaald, maar dit zal nooit tegen jouw wensen ingaan.

Deze effectieve feedback zal je nieuwe inzichten brengen en je de vrijheid geven om te groeien en te ontwikkelen. Wil jij deze leerervaring opdoen?

Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek met een van onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden