Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Stress coach: gedachte en realiteit.

Stress ontstaat vaak wanneer hetgeen dat niet aan de orde is toch een prominente rol speelt in het dagelijks doen en laten. Oftewel er wordt meer waarde gehecht aan de gedachte dan aan hetgeen wat hier en nu aan de orde is.

Wie in staat is 100% in het hier en nu te leven focust zich op dat wat nu speelt in plaats van zijn of haar aandacht te vestigen op iets wat ‘niet is’. De toekomst waaraan we denken is nu niet aan de orde, de realiteit is nu aan de orde. Deze zaken uit elkaar houden is al een enorm goed begin om minder stressvol door het leven te gaan. Wie goed in staat is zijn perceptie over de realiteit en de realiteit op één lijn te krijgen, zal ongetwijfeld minder stress ervaren. Je kunt terecht bij een stress coach voor meer handige tips.

Mensen houden van vakantie, omdat alles dan even mag zijn zoals het is. Ze hebben het idee even niets te hoeven. Bij thuis komst ontstaat de behoefte aan verandering opnieuw, evenals het gevoel van stress dat terugkomt.

  • First things first!

Multitasken laat je vaak denken dat je enorm productief bent. Je hersenen draaien overuren en je hebt waarschijnlijk veel werk voor je neus. Als je taken verdeeld en pas begint aan de volgende wanneer het één klaar is zul je merken dat je veel meer gedaan krijgt met meer rust in je hoofd.

  • Mindfulness.

Is een mooie manier van stress killen. Bijvoorbeeld door te werken wanneer het tijd is om te werken en te eten wanneer het lunchpauze is, kun je je eigen dag rustiger beleven, terwijl je een stuk effectiever bent! Stresscoaching kan je aansluitende tips geven over mindfulness en hoe om te gaan met stress.

  • Maak het visueel.

Schrijf de zaken op die je stress geven, de verschillende taken die je voor je hebt en je dagplanning. Door dit visueel te maken hoef je er niet meer bij stil te staan in je hoofd. Een onderwerp om over te denken wordt weggenomen. Taken die gedaan zijn kun je doorstrepen. Dat vaak vaak enorm, omdat je direct ziet wat je af hebt en bereikt hebt.

  • Wat je zelf kunt doen en creëren.

Mensen houden van vakantie, omdat alles dan even mag zijn wat het is. Creëer deze rustmomenten zelf op een drukke dag. Het geeft rust en afsluiting.

Zou je graag aansluitende informatie willen of geheel vrijblijvend een oriëntatiegesprek willen inplannen? Neem dan hier contact op met een van onze Stress coaches .

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden