Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Dat de arbeidsmarkt steeds dynamischer wordt is bij iedereen bekend. Dat deze dynamiek ook binnen jouw huidige functie door kan dringen is nog niet bij velen bekend. Dit dynamische karakter van de werkplek vertaald zich door het sleutelen aan de eigen functie. In de wetenschap wordt de term job crafting hiervoor gebruikt, wat staat voor het herontwerpen van een baan naar eigen inzicht (Berg et al. 2008). Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken, dan biedt Loopbaanadvies de uitkomst.

Een baan beslaat voor velen een groot deel van de te besteden tijd en voorziet vaak in het levensonderhoud. De baan komt inhoudelijk vaak neer op een set van taken die een werknemer toegewezen krijgt. Hierbij komen ook een aantal interpersoonlijke relaties bij kijken, met wie je als werknemer samenwerkt. Het idee van een baan is een plek waar iemand zijn vaardigheden in kan zetten, nieuwe talenten kan ontwikkelen en voorziet in het onderhoudt van sociale relaties.

Deze toegewezen set van taken sluit niet altijd exact aan op de wensen van de werknemer, iets wat kan leiden tot gevoelens van ongenoegen op de werkvloer. Nu veel werkgevers het belang zien van meer flexibele functies, kan het fijn zijn om hulp te gebruiken bij het herinrichten van jou functie met Loopbaanadvies.

Een betere aansluiting van de wensen van de werknemer op zijn baan kan zorgen voor een impuls aan motivatie, inzet en innovatie. Hier profiteert zowel de werknemer als de werkgever enorm van en kan niet alleen jouw baan, maar het gehele bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Benieuwd naar hoe een coach hierbij kan helpen?

Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek in bij onze loopbaanadviseurs!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden