Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Er bestaan talloze vormen van coaching. Wat echter bij al deze vormen overeenkomstig is, is dat men gecoacht wil worden om een bepaald doel te bereiken. Doelen stellen, doelen navolgen en doelen bereiken staat daarom ook centraal.

Doelen bereiken
Sommige mensen vinden het moeilijk om te weten wat zij precies willen. Andere mensen vinden het juist moeilijk om te weten hoe ze obstakels moeten overkomen om hun doel te bereiken. Weer andere mensen raken overspoeld van alle factoren die meespelen in het bereiken van de gewenste situatie. Herken jij jezelf in een van deze profielen? Met een loopbaanadviseur zou je antwoord op deze vragen kunnen krijgen en kan de loopbaanadviseur jou helpen je de goede richting in te sturen om je doelen te kunnen behalen.

Grow-model
Om je alvast op weg te helpen zou je voor je een loopbaanadvies aangaat de jezelf de onderstaande vragen kunnen stellen:
Goal/doel: wat wil je bereiken? Formuleer een haalbaar en specifiek doel voor jezelf.
Reality/realiteit: wat is je huidige situatie? Is je doel haalbaar in de situatie waarin je nu verkeerd?
Options/opties: welke opties denk je dat er zijn? Wat heb je al geprobeerd?
Way forward/ weg vooruit: wat ga je precies doen? Welke obstakels zijn er en hoe ga je deze overwinnen? Welke hulpmiddelen heb je nodig? Wie kan jou helpen?
Probeer bij het beantwoorden van deze vragen zo specifiek mogelijk te zijn en neem pas genoegen wanneer je alle aspecten van een mogelijk antwoord hebt overwogen.

Deze stappen komen uit het zogenaamde GROW-model. Dit is een model dat gebruikt kan worden om een duidelijk zicht te krijgen op je situatie en om je te helpen realistische doelen te formuleren en bereiken.

» Benieuwd hoe jij je doelen effectief kan bereiken met een loopbaanadvies? Klik hier om een gratis oriëntatie gesprek in te plannen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden