Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Er zijn veel verschillende manieren van coaching, dit kan het moeilijk voor je maken om een keuze te maken door wie je begeleid zou willen worden. Daarom is het handig om te weten hoe je een effectieve coach kan herkennen, die tegelijkertijd ook bij jezelf past. Hier een aantal vaardigheden die belangrijk zijn en die tot positieve uitkomsten voor jou zullen leiden.

  • Inter-persoonlijke vaardigheden: De coach moet sociaal en op anderen gericht zijn. Hiermee wordt bedoelt dat zij empathisch is, je goed kan stimuleren en benaderbaar is. Je moet het gevoel hebben dat je je open op kan stellen. Naast deze vaardigheden moet ze ook authentiek en intelligent zijn. Hiermee is ze in staat om je een overzicht te geven in je probleem.
  • Communicatievaardigheden: Daarnaast moet ze je kunnen aanvoelen, goed naar je kunnen luisteren, verschillende soorten vragen stellen en goed kunnen reageren op jouw inbreng tijdens de gesprekken. Zij moet haar manier van werken goed communiceren, zodat je weet wat haar manier van begeleiden is en hoe ze met jou wil samenwerken. Zo weet jij ook waar je staat in de begeleiding en waar je naar toe gaat.
  • Instrumentale steun: Tevens is het belangrijk dat ze creatief is, goed kan werken met paradoxen, zelfkennis heeft, je kan stimuleren om te denken en inspeelt op het moment dat ze weerstand van je voelt. Op deze manier blijft de sfeer positief en kan ze jou optimaal helpen met je probleem en verandering in gang brengen.

Naast deze vaardigheden heeft iedere coach een eigen manier van begeleiden en omgang. Echter vooral omdat de begeleiding gericht is op jou, speel jij ook een belangrijke rol in het verloop van het traject. Wil graag een traject starten?

Plan dan nu een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in bij een van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden