Pieker je veel en merk je dat je moeilijk tot rust kunt komen? Kun je hierdoor minder goed presteren op je werk of tijdens het studeren? Dan kan mindfulness uitkomst bieden. Mindfulness wordt omschreven als het oefenen van het leven in het nu waarbij je je aandacht bewust reguleert. Het wordt daarom ook wel aandachtstraining genoemd.

Hoe?
Wanneer je piekert, dwalen je gedachten af of word je overspoeld door je eigen gedachten. Ondanks dat het veel aandacht vergt, leidt het vrijwel nooit tot een oplossing. Het is dan ook belangrijk om je te realiseren dat deze gedachten, die je vaak veel tijd en energie kosten, alleen gedachten zijn en geen werkelijkheid. Breng op zo’n moment je aandacht bewust terug bij wat je doet, ervaart en voelt. Wat hoor, zie en voel je? Een simpele oefening die je zelf kunt doen om meer in het nu te leven en rust te ervaren, is het doen van iets heel gewoons met honderd procent aandacht. Je kunt hierbij denken aan eten, drinken, tanden poetsen, afwassen, muziek luisteren, enzovoort.

Voor wie?
Mensen die veel piekeren, veel stress ervaren, depressieve klachten hebben of slaapproblemen hebben, kunnen baat hebben bij aandachtstraining. Herken je jezelf hierin en wil je graag rust creëren in je hoofd? Een personal coach kan je hierbij ondersteunen met behulp van aandachtsoefeningen.

Wat levert het op?
Mindfulness kan je zelfbeeld, het beeld dat je hebt van je omgeving en je leefstijl in positieve zin veranderen. Stressgerelateerde klachten en slapeloosheid zullen afnemen en hierdoor zul je meer rust, maar ook meer energie, ervaren. Kortom, je kwaliteit van leven neemt toe! Wil jij dit ook? Neem dan contact op met een coach in. Kijk direct in de agenda voor de beschikbaarheid van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden