Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Allereerst legt de coachee de huidige loopbaansituatie uit aan de loopbaancoach en legt hierbij uit waarom hij wilt switchen. Hierbij vertelt de coachee duidelijk aan de loopbaancoach wat zijn wens is, wat zijn toekomstdoel is en hoe hij dit zelf graag wil bereiken. Hieruit blijkt ook weer één van de hoofdvoorwaarden van oplossingsgericht coachen, namelijk dat de coachee de expert is en niet de loopbaancoach zelf.

Vervolgens inventariseert de loopbaancoach welke interesses de coachee heeft wat betreft een toekomstige carrière en de coach vraagt ook na of de coachee hier al mee aan de slag is gegaan. Hier wordt een lijst van gemaakt waardoor de wensen van de coachee helder samengevat zijn door de loopbaancoach. De volgende stap binnen het loopbaanbegeleidinggesprek houdt in dat de loopbaancoach bij de coachee navraagt of deze al bekend is met de verscheidene zoekmogelijkheden op het internet. Daarbij geeft de loopbaancoach nog aan welke andere mogelijke zoekmogelijkheden er zijn.

Wanneer de coachee hier een helder beeld bij heeft gekregen vat de loopbaancoach de stappen die de coachee kan ondernemen samen en vervolgens vraagt de loopbaancoach aan de coachee of deze hiermee verder kan. Wanneer dit het geval is, is daarmee het gesprek afgerond. Eventueel kan de coachee ervoor kiezen om een verder loopbaantraject te volgen onder begeleiding van een loopbaancoach.

Plan hier een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek met een van onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden