Individuele Coaching | GORTcoaching - Gratis oriëntatiegesprek
Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Individuele coaching
GORTcoaching biedt verschillende soorten coaching aan. Een belangrijke en zeer effectieve vorm hiervan is individuele coaching. Bij individuele coaching wordt er gebruik gemaakt van verschillende werkwijzes. Eén van deze methodes is het faciliteren van zelfregulatie. Doelgerichte zelfregulatie bestaat uit verschillende processen die met elkaar samenhangen. Individuele coaching helpt u bij het ontwikkelen van deze processen.


Proces van zelfregulatie
Als eerste stelt u samen met de coach een doel. Hierna wordt een realistisch actieplan ontwikkeld en begint u te handelen aan de hand van dit actieplan. Het is belangrijk om bij dit proces uw eigen handelen te monitoren. Het kan een uitdaging zijn om objectief naar het eigen handelen te kijken en op uzelf te reflecteren. Een veelvoorkomende valkuil is namelijk om té intensief te reflecteren op de uitgevoerde actie en het doel uit het oog te verliezen. Een coach helpt u met het focussen op de juiste zaken. Als laatste wordt er geëvalueerd op het gehele proces. Dit vereist inzicht in alle processen die plaats gevonden hebben. Als men tot de conclusie komt dat het vooraf opgestelde doel nog niet behaald is, kan het actieplan aangepast worden en begint het proces van handelen, reflecteren en evalueren opnieuw. Ook als het actieplan werkt en er effectief gehandeld wordt, kan men het proces opnieuw doorlopen voor nog betere resultaten.

Effect van individuele coaching
Een coach weet u te helpen bij het bovengenoemde soort ontwikkelingen en kan u stimuleren om gewenste resultaten te behalen. Individuele coaching is een effectief middel om doelgericht handelen te ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat een bijkomend voordeel is dat als men effectief doelen kan behalen andere negatieve emoties zoals angst, stress en depressie ook gereduceerd worden. U staat beter in uw eigen schoenen, ervaart een positief gevoel en vergroot uw eigen levenskwaliteit.