Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bron: Loopbaan.nl – Beroependossier Coaching – Talent

Wat is HOT in jouw vakgebied?
Sowieso is coaching HOT. Naast het bedrijfsleven merk ik nu dat particulieren steeds vaker een coach of een loopbaanadviseur inschakelen. Ik denk dat coaching in de toekomst steeds belangrijker gaat worden; het leven wordt er immers niet makkelijker op. Wij krijgen in een week net zo veel informatie te verwerken als een middeleeuws mens zijn hele leven!

Wat is NOT?

Het is echt NOT done om jezelf zonder enige opleiding coach te noemen. Daar kom je echt alleen mee weg bij het hockey team van je zoontje. Het is helaas geen beschermd beroep maar er komen wel steeds meer kwaliteitskeurmerken. Als klant maakt dat het een stuk inzichtelijker.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een coach?
Uiteindelijk zijn beide vakgebieden gebaseerd op dezelfde wetenschap. Er is echter een heel belangrijk accentverschil. Een psycholoog is doorgaans opgeleid om de situatie van disfunctioneel naar functioneel te begeleiden. Een coach brengt je van functioneel naar uitmuntend.

Wat heb je aan een coach?
Iedereen heeft wel eens zo’n moment in zijn leven dat het even niet meer loopt. Dat kan te maken hebben met de loopbaan maar natuurlijk ook met privé zaken. Bij een coach stel je orde op zaken. Je stapt even uit de realiteit en leert kijken naar nieuwe mogelijkheden. Je doelen zijn weer helder.

Wat is/zijn je favoriete website(s) en vakbladen in relatie tot je vakgebied?
LinkedIn is een favoriet, daar kan je heerlijk je ei kwijt over van alles en nog wat. Daarnaast is Loopbaan.nl een topper, ik hou deze website altijd in de gaten en schrijf hier ook artikelen voor. Ik vind vakbladen bijna altijd saai. Die zijn voor mij vaak niet informatief genoeg. Ik abonneer me wel graag op coachnieuwsbrieven die ik digitaal krijg toegezonden. Ik zou iedereen die bij het surfen op een leuke website terecht komt adviseren zich te abonneren op de nieuwsbrief van die site. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste inzichten. Het is door de nieuwe wetten tegenwoordig ook makkelijk je weer uit te schrijven zonder gezeur.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik ben momenteel bezig met de coachingsdagen voor alumni van Universiteit Utrecht, een erg leuk project. Ik wil in de toekomst vooral vrijheid voelen in alles wat ik doe, niet blijven hangen, maar nieuwe projecten blijven doen. Mijn mantra: The best things in life are free!

Plan hier uw gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches >>


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden