Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Iedereen vindt het fijn om doelen te bereiken en resultaten te zien. Het is fijn om te zien dat je vooruitgang boekt en dat je hier tevreden over kan zijn. Dit wordt ook wel resultaatgericht werken genoemd. De loopbaanadviseur kan je helpen resultaatgericht te werken. Deze manier van werken neemt de volgende stappen in beslag:

Gewenste resultaten: Het werkt effectief om te visualiseren wat je wilt bereiken. Je kan jezelf daarbij de volgende vragen stellen: ‘Welke zichtbare resultaten wil je bereiken?’, ‘Wat is veranderd als de resultaten bereikt zijn?’ en ‘Welk voordeel heeft dit voor je?’. Hoe preciezer je weet wat je wilt, hoe makkelijker het is hier doelgericht naar te handelen.

Eerder succes: Waarschijnlijk heb je de gewenste resultaten al eerder op een bepaalde manier meegemaakt. Dit geeft een goed gevoel en geeft je het idee dat je de nieuw opgestelde resultaten ook kan bereiken. De coach zal je vragen stellen als: ‘Wanneer ging het al relatief goed?’, ‘Wat was er toen aan de hand?’ Wanneer je vast houdt aan dat wat goed ging en positief was, kan je meer motivatie vinden om aan het gewenste resultaat vast te houden.

Wat werkte?: Deze vraag is bedoeld als informatiewinning over wat zou kunnen werken om de opgestelde doelen te bereiken. Je gaat ontdekken wat je heeft geholpen, wat het succes mogelijk heeft gemaakt en wat er zo goed heeft gewerkt. Al deze eerdere succesvolle acties bieden zeker wel garantie voor de toekomst.

Actie: De informatie die je uit de vorige stappen hebt gehaald ga je nu toepassen in het dagelijks leven. Je gaat de volgende vraag beantwoorden: ‘Hoe kan ik in de huidige situatie toepassen wat eerder goed werkte?’. Je stelt hierbij samen met de loopbaanadviseur kleine stappen op die je langzaam naar je doel begeleiden.

Het is niet makkelijk om een plan op te stellen dat succesvol zal zijn. Het is daarom belangrijk om eerst een moment te nemen om naar jezelf te kijken. Sta even stil bij wat er in een concrete situatie gebeurd. Je kan vervolgens herkennen welk gedrag tot verbetering kan leiden. Vervolgens ga je experimenteren. Dit betekent dat je een gedragswijze gaat uitproberen. Sommige gedragingen zullen daarbij succesvol zijn en anderen niet. Op basis van deze experimenten kan je besluiten om bepaald gedrag te versterken omdat het goed werkt en ander gedrag te vermijden omdat het slecht werkt.
Wil je weten wat je nog meer kan doen om resultaat te kunnen boeken in je werk? Dan kan je contact op nemen met de loopbaanadviseur.
>>Klik hier om naar de agenda te gaan voor een gratis oriëntatiegesprek.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden