Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het kan zijn dat je je elke ochtend opnieuw moet dwingen om uit bed uit te komen en richting je werk te gaan. Je hebt het idee dat jouw werk je meer energie kost dan dat het oplevert. En dat terwijl het omgekeerde juist het ideaalbeeld is. Maar hoe vind je nu de baan die jou energie geeft om elke dag gemotiveerd naar je werk te gaan? Samen met een life coach kun je jouw drijfveren ontdekken en deze op een beter manier inzetten op zoek naar een nieuwe richting in je leven.

Wat zijn drijfveren precies?
Drijfveren zijn jouw persoonlijke waarden, voorkeuren en houdingen die jou motiveren in het leven. Bij drijfveren draait het er dus altijd om wat jij zelf belangrijk vindt en waar je geen genoeg van kan krijgen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je dat in het werk kan toepassen. Het is belangrijk je te beseffen dat drijfveren al in de kinderjaren ontstaan, maar dat ze gedurende je leven kunnen veranderen. Het is dus goed om jezelf af te blijven vragen wat jouw motiveert en hoe je dit beter kunt benutten. Een life coach kan je hier perfect bij helpen.

De zes drijfveren
Over het algemeen kunnen drijfveren in zes categorieën worden ingedeeld, waardoor bepaald gedrag wordt veroorzaakt:

  1. Analyseren, begrijpen en doorgronden. Mensen met deze drijfveren zijn goed in het formuleren van strategieën en het innoveren van processen. Daarnaast zullen zij kracht halen uit het inspireren van anderen.
  2. Sociale verbanden. Communicatie tussen personen, het creëren van harmonie en het leggen van nieuwe contacten is voor mensen met deze drijfveer van groot belang om zich van hun beste kant te kunnen laten zien.
  3. Vooruitgang, resultaten en prestaties. Mensen die zich richten op deze punten zullen steeds weer nieuwe energie halen uit het bereiken van doelen en het opstellen van uitdagende visies voor de toekomst.
  4. Zekerheid en duidelijkheid. Personen met deze drijfveren vertonen vooral gestructureerd en georganiseerd gedrag. Zij zullen zich pas echt in hun kracht voelen wanneer zij een goede planning hebben gemaakt en het gevoel hebben dat zij alle afspraken na kunnen komen.
  5. Durf, tempo en kracht. Deze drijfveren zorgen ervoor dat iemand goed beslissingen kan nemen, de druk voor anderen en zichzelf graag opvoert en hierdoor ook beter zal gaan presteren.
  6. Veiligheid en geborgenheid. In tegenstelling tot de bovenstaande drijfveer zijn deze personen juist op zoek naar een veilige omgeving waarin zij hun vakmanschap in alle rust kunnen uitvoeren en dit kunnen overdragen aan anderen. Tradities en hun eigen identiteit zijn hierbij van groot belang.

Welke drijfveren passen het best bij jou? Wil jij jouw eigen drijfveren beter leren kennen en te weten komen hoe je deze zo goed mogelijk in kan zetten in je leven? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden