Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Gelukkig zijn kun je leren
Veel mensen zijn op zoek naar geluk in het leven. Om tot dit geluk te komen worden allerlei regels nageleefd waarvan men gelooft dat dit tot een goed leven leidt. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een goede carrière, een mooi huis, een leuk gezin en veel vrienden om al het geluk mee te delen. Leiden zulke regels echter wel tot écht geluk? En vertelt dit ons wel iets over het gevoel van mensen? Word je echt gelukkig als je deze regels volgt en kan iedereen dus op dezelfde manier gelukkig worden?

Helaas luidt het antwoord op veel van deze vragen ‘nee’. Nee, deze regels leiden niet tot geluk, maar het zijn aannames die mensen hebben over wat een goed leven nu eigenlijk is. Nee, deze regels vertellen ons niets over het gevoel van mensen. Sterker nog, bij het gevoel wordt vaak niet stil gestaan. Nee, je wordt niet per definitie gelukkig als je deze regels volgt. En nee, niet iedereen wordt op dezelfde manier gelukkig, want ieder mens put zijn geluk weer uit andere bronnen.

Je geluksspier
Het positieve aan dit verhaal is dat je moet weten dat ieder mens gelukkig kan worden! Ja zeker, het is echt iets dat je kunt oefenen. Sterker nog, je kunt het zien als een spier die je kunt trainen. Hoe meer aandacht je besteedt aan positieve gevoelens, hoe sterker je geluksspier wordt. Echter, zo zien life coaches, hier gaat het ook bij veel mensen fout. Waar denk je aan als je denkt aan geluk? Kom je dan gelijk met een lijstje van al jouw gelukkige momenten van de afgelopen weken? Vaak gebeurt het juist dat je je focust op de dingen die je NIET hebt en die je wilt veranderen om meer geluk te ervaren. Het gevaar hierbij is dat je veel aandacht besteedt aan negatieve gedachten, en op deze manier juist je ongeluksspier aan het trainen bent.

De eerste stap waar je op let als je gaat werken aan je geluk is dat je je richt op datgene dat je wél wilt in plaats van hetgeen dat je niet wilt. Belangrijk hierbij is dat je persoonlijke vrijheid en ademruimte creëert. In dit proces is het van belang dat je je puur focust op jezelf en dat je de verwachtingen, regels en verwachtingen van mensen om je heen leert te doorbreken. Dit zijn vaak dingen waar jij niet gelukkig van wordt en die je beperken in het vergroten van je geluk.

Jij bent aan zet!
Als het is gelukt om je focus te verleggen naar de dingen die jij écht wilt, is de volgende stap dat er op zoek wordt gegaan naar manieren om dat doel te bereiken. Probeer ook in dit proces ervoor te zorgen dat je optimistisch en opgewekt blijft. Probeer die positieve geluksspier te blijven trainen! Onderzoek wijst namelijk uit dat het niet de objectieve levensomstandigheden zijn die zorgen voor geluk, maar de manier waarop mensen met het leven omgaan en het leven interpreteren. Jij bent dus aan zet!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag werken aan meer geluk in je leven? Heb je behoefte aan iemand die je hierbij ondersteunt en die je handvatten kan aanbieden in dit proces? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een van onze lifecoaches!

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden