Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Kan jij moeilijk omgaan met de werkdruk die jouw baan met zich meebrengt? Voel jij je snel geïrriteerd en zie jij je carrièretoekomst somber in? Bemerk je dat je achter loopt met je werkzaamheden en oververmoeid bent? Heb jij last van hoge bloeddruk, slaap je slecht en meld jij je steeds vaker ziek? Deze symptomen wijzen erop dat jij overmatig werkstress ervaart, wat kan leiden tot een burn-out. Loopbaan advies kan jou hierbij helpen.

Mogelijke oorzaken van stress
Je werkomgeving kan van grote invloed invloed zijn op hoe jij je voelt en wat je denkt. De sfeer op je werk, je collega’s en leidinggevende, bepaalde regels of gewoonten op je werk kunnen belangrijke factoren zijn hierbij. Om niet te vergeten: hoe is je werkplek ingericht en hoe zijn je werkzaamheden gepland? Het kan daarnaast zijn dat het niet alleen op het werk al een tijd minder ging, maar ook privé. Ook kunnen persoonlijke eigenschappen meespelen. Deze oorzaken kunnen bij elkaar opgeteld ervoor zorgen dat je op ten duur grote stressklachten zult ervaren.

Hoe kan je dit aanpakken?


Om te voorkomen dat je stress nog meer stijgt, is het belangrijk te zorgen dat de als te hoog ervaren werkdruk verminderd wordt. In hoeverre jij werkdruk ervaart, kan per persoon verschillen. Daarom is het van belang om te ontdekken wat jouw competenties zijn en te kijken naar de manier waarop jouw werk georganiseerd is.Kan jij de hoeveelheid werk niet aan, is het werk te complex of ervaar je stress door slechte verhoudingen met één of meer collega’s? Belangrijk is dat je in actie komt om de spanning af te laten nemen en daarmee ook de stress. Wanneer je vlucht, blijft de spanning of zal het zelfs toenemen.

Wat doet Loopbaan advies voor jou?
Het is belangrijk dat jij de veroorzakers van stress op je werk herkent, zodat je die ook aan kan pakken. Loopbaan adviseur biedt jou professionele begeleiding en helpt je weer rustiger te voelen en meer plezier in je werk te krijgen. Met behulp van een loopbaanadviseur leer je beter om te gaan met de werkdruk die je ervaart. Heb jij behoefte aan handvatten om stress aan te pakken en in het vervolg te voorkomen? Vraag dan een gratis oriëntatiegesprek aan met een van onze loopbaanadviseurs.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden