Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het is niet altijd makkelijk om de toekomst van je loopbaan voor je te zien. In zulke periodes is het handig om wat hulp te krijgen in het zoeken naar de juiste richting. Loopbaanbegeleiding helpt je bij het vinden van je ongekende vermogens. De coach geeft in eerste instantie geen of zelden advies maar helpt je om je eigen loopbaanadviseur te worden.

Positief heretiketteren
Tijdens de begeleiding draait het om het benadrukken van je kwaliteiten en je positieve ontwikkelingen in de loopbaan. Op deze manier kan je persoonlijke belemmeringen en beperkingen omzetten in nieuwe perspectieven. Dit wordt positief heretiketteren genoemd. Bij deze aanpak is het essentieel dat er niet een losstaande positieve kant wordt belicht, maar dat er een nieuwe positieve betekenis wordt gegeven aan je loopbaanklacht. Hierdoor worden je problemen en gedragingen ten aanzien van het probleem genuanceerd. Zo wordt het gemakkelijker om samen stappen te doorlopen om jouw problemen op te lossen.

Voorbeeld
Rita is personeelsmanager bij een bedrijf in Eindhoven. Ze heeft last van haar perfectionisme en irriteert zich aan haar eigen onvermogen om niet gewoon te doen in plaats van te denken. De coach probeert haar perfectionisme om te zetten naar een nieuwe betekenis.
Zo zal haar perfectionisme niet als belemmering worden gezien maar juist als een kwaliteit. Het heeft juist positief bijgedragen aan wat ze nu heeft bereikt. De coach zal er voor zorgen dat dit beeld ook duidelijk wordt voor Rita en dat ze deze kwaliteit juist vaker inzet.

Dus aan de hand van gesprekken en tips zal je op een andere manier naar je loopbaan kunnen kijken en leren over je kwaliteiten en wanneer je deze kunt inzetten. Wil jij loopbaanadvies?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden