Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben jij ontevreden over je baan, maar blijf je toch bij dezelfde werkgever? Of ga je juist als een kip zonder kop overal en nergens solliciteren? Er zijn maar weinig mensen die echt doelgericht solliciteren en kiezen voor hun eigen passies en geluk. Een loopbaancoach kan jou helpen deze persoon te worden.

Maar wat voor type banenzoekers zijn er nou? En welk type ben jij?

De zittenblijver

De zittenblijvers zijn medewerkers die al jaren bij hetzelfde bedrijf werken. Ze willen wel wat anders, maar ze durven niet of denken dat ze geen betere baan zullen vinden. Deze mensen zijn vaak risicomijdend of loyaal tegenover hun werkgever.

De piekeraar

De piekeraars zijn twijfelaars en malers, die constant nadenken over het wisselen van baan maar geen stappen ondernemen. Deze mensen zijn constant aan het overwegen wat er zal gaan gebeuren als ze een stap nemen. Denken maar niet doen. Hierdoor blijft de piekeraar soms jaren op dezelfde plek zonder stappen te ondernemen.

De kip zonder kop

De kip zonder kop weet niet wat hij of zij wil, maar wil in ieder geval weg uit de huidige situatie. Deze mensen gaan in het wilde weg solliciteren en op zoek naar interessante vacatures. Hierdoor verliezen ze vaak uit het oog wat ze willen. Ze nemen niet rustig de tijd om na te denken over wat ze exact willen en waar hun passie ligt.

Maar wat is nou de gouden tip voor al deze typen banenzoekers? Neem actie! De zittenblijver denkt op zijn of haar 65e, ‘was dit het nou?’ De piekeraar denkt ‘had ik dit maar veel eerder gedaan!’ En de kip zonder kop denkt ‘ik heb nergens voldoening uit gehaald’. Loopbaancoaching helpt jou met goed en gestructureerd actie ondernemen om aan de ideale baan te komen.

Herken jij je in een van de bovenstaande profielen? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek in met een loopbaancoach naar keuze!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden