Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het kan voorkomen dat jij je in je huidige werksituatie niet helemaal op je plek voelt, maar dat je niet precies weet waar dit aan ligt. Dit geeft uiteraard een onbevredigend gevoel en zorgt ervoor dat je je op je werk ongelukkiger voelt. Het kan echter lastig zijn om de knop om te zetten en je te focussen op een nieuwe richting in je carrière. En ook als je deze gedachten wel hebt blijft de vraag: “Wat wordt mijn nieuwe doel en hoe zijn deze te bereiken?” Loopbaancoaching kan je uitstekend helpen om dit traject stapsgewijs te doorlopen.

Formuleer je doelen
Omdat de huidige situatie niet aansluit op jouw ideaalbeeld van je carrière is het allereerst belangrijk om concreet te maken wat je echt wil bereiken. Samen met loopbaancoaching kan je doelen bepalen die niet alleen in de verre toekomst liggen, maar die ook op de kortere termijn goed haalbaar zijn. Het is goed om je te realiseren dat het behalen van een doel, hoe klein dan ook, je zal helpen om steeds een stap in de goede richting te zetten.

Wat is de realiteit?
Voor het formuleren van doelen is de tegenwoordige tijd van groot belang. De problemen in het heden moeten namelijk eerst worden opgelost voor je je kan ontwikkelen in de toekomst. Je kunt jezelf bewust worden van je situatie door vragen te stellen als: “Wat heb ik tot nu toe gedaan?”, “Wat heeft mij dit opgeleverd?” en “Welke belemmeringen ben ik in deze situaties tegen gekomen die ik in de toekomst wil vermijden?”

Wat zijn mijn opties?
Als je duidelijk hebt wat je wilt, en vooral ook wat je niet wilt, is het tijd om je opties te bekijken. Ook hier kun je jezelf, met behulp van loopbaancoaching, vragen stellen als: “Wat zijn mijn mogelijkheden om tot actie over te kunnen gaan?” of “Wat zou ik doen als ik geen belemmeringen meer had?” Vooral deze laatste vraag is belangrijk om bij stil te staan. Veel mensen laten zich te veel beperken in hun acties, omdat ze zich gebonden voelen aan een bepaald patroon van werken of leven. Maar je toekomst kan veel meer bieden als je jezelf niet bindt aan deze zogenaamde regels!

Opstellen van het actieplan met loopbaancoaching
Na het doorlopen van deze stappen is het tijd voor dat waar het echt om gaat: het opstellen van jouw concrete actieplan. De beginvraag over jouw doelen en hoe deze te bereiken is nu een stuk gemakkelijker geworden. Je bent je meer bewust van jezelf, van je omgeving en van de veelheid aan mogelijkheden die je hebt. Nu is het tijd om de toekomst positief te benaderen en jouw ideaal te verwezenlijken!

Heb jij behoefte aan de begeleiding van een loopbaancoach? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden