Voor loopbaancoaches zijn januari en september de drukste maanden van het jaar. In de vakantie heb je tijd om na te denken en je carrière te evalueren. Wanneer je na de vakantie weer begint met werken, kan je tot de conclusie komen dat je toch niet erg tevreden bent met je hedendaagse baan. Dit is het moment dat de loopbaancoaches om de hoek komen kijken. Loopbaanbegeleiding wordt ingezet wanneer je belemmeringen ervaart in je werk, functie of studie.

Volgens cijfers van het CBS groeit het aantal mensen met een burn-out. Door de crisis wisselen mensen steeds minder van baan. De garantie van baan- en inkomenszekerheid maakt dat mensen met een vaste baan liever hun huidige baan behouden. Wanneer men niet tevreden is met de huidige baan, maar men wil niet van baan wisselen, kan er stress ontstaan, wat vervolgens kan leiden tot een burn-out. Loopbaanbegeleiding kan een burn-out helpen voorkomen. Bij loopbaanbegeleiding Amsterdam zitten verschillende coaches die gespecialiseerd zijn in zowel loopbaanbegeleiding als stress en burn-out.

Verder ligt er tegenwoordig veel nadruk op de toenemende individualisering in de maatschappij. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling en wordt geacht om daar zelf achteraan te gaan. Deze trend doet zich tegenwoordig ook voor in organisaties. Waar voorheen bijscholingscursussen werden georganiseerd met je collega’s, ben je tegenwoordig qua personele en loopbaanontwikkeling vaak op jezelf aangewezen. Je wordt minder gezien als vaste werknemer en meer als zelfstandige, waardoor je voor je eigen ontwikkeling moet zorgen. Wanneer het ontwikkelen van jezelf op gebied van je loopbaanproces of op het gebied van zelfstandig werken niet helemaal voor jou is weggelegd, kan loopbaanbegeleiding hierbij helpen. Loopbaanbegeleiding kan jou helpen je verder te ontwikkelen in jouw loopbaan.

Dus, zit je niet helemaal op je plek, of heb je hulp nodig om je binnen je baan te ontwikkelen, plan je gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.

Door: Mariska Beets


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden