Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wanneer je ‘tussen banen in zit’ is het prettig om te kunnen sparren met een loopbaanadviseur die jou in kan laten zien wat jouw kwaliteiten zijn, waar jouw valkuilen liggen en je tips kan geven over het vinden van een nieuwe baan. Met loopbaanbegeleiding kan je antwoord krijgen op alle bijbehorende vragen die je in deze situatie hebt en wordt je begeleid naar een nieuwe baan op een manier die bij jou past.

Te snel een nieuwe baan
Een van de grootste valkuilen is dat men vaak probeert binnen een week weer aan het werk te zijn, om zo in ieder geval weer werkzaam te zijn en geld te verdienen. Veel mensen denken dat ze later altijd nog makkelijk over kunnen stappen naar een baan die beter bij ze past. Onderzoek wijst echter uit dat dit niet het geval is. Wanneer je weer wat financiële zekerheid hebt, zorgt dit ervoor dat je voor een langere periode (minstens 1 à 2 jaar) gebonden blijft bij het bedrijf waar je werkt. Daarnaast blijkt dat mensen vrij weinig binding voelen met het bedrijf of tevredenheid over hun baan te rapporteren. Om dit te voorkomen is het van belang dat je goede overwegingen maakt bij het kiezen van een baan. Past het wel echt bij jou? Kan je uitdagingen in deze baan aan gaan? Het is belangrijk een baan te kiezen waar je nu gelukkig kan zijn, waar je jouw capaciteiten in kan zetten en waar je kan groeien.

Een nieuwe richting op
Het kan echter ook zo zijn dat het maar niet lukt om een nieuwe baan te vinden. Dit kan voor veel stress en onrust zorgen in je leven. Zeker wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt of anderen om voor te zorgen. Door dit verantwoordelijkheidsgevoel is het lastig om een totaal andere richting op te gaan. Men durft vaak niet een ander carrièrepad te bewandelen, terwijl dit wel een goede optie zou zijn. Wanneer je dit bij jezelf merkt is het nuttig om te proberen patronen te doorbereken in je dagelijkse leven. Op het begin zal het onwennig aanvoelen, maar uiteindelijk zal je leren dat zo’n verandering wel degelijk een verbetering kan zijn. Loopbaanbegeleiding kan je ook hierbij helpen, door je te leren om gaan met stress gevoelens maar ook om je zicht te geven op de dingen waar jij energie van krijgt en waar jouw kwaliteiten het beste tot uiting komen. Hierdoor wordt het makkelijker knopen door te hakken en juist eens een keer die andere richting uit te proberen.

Herken jij jezelf in een van deze problemen of wil je graag antwoord op andere vragen met betrekking tot je loopbaan?

» Kijk direct in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek voor loopbaanbegeleiding en plan een gratis en vrijbliljvend orientatiegesprek in.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden