Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Er wordt vaak gedacht dat coaching in het bedrijfsleven alleen bestemd is voor mensen in de hogere leeftijdsgroep. Er blijkt echter dat vooral jonge werknemers (18 tot 34 jaar) behoefte hebben aan een coach op de werkvloer. Dit beweert 90 procent van de mensen in deze leeftijdsgroep. Leidinggevenden zouden hun werknemers kunnen coachen, alhoewel werknemers de capaciteiten van hun leidinggevenden niet hoger beoordelen dan een 6. Coaching jonge werknemers: loopbaanbegeleiding is dus nog zo slecht nog niet!

Waarom coaching jonge werknemers?
Jonge werknemers moeten proactief en flexibel zijn en krijgen in een relatief korte periode allerlei nieuwe verantwoordelijkheden. Er wordt van hen verwacht dat ze zelfsturend zijn in hun werk en loopbaanontwikkeling, maar dit is zo makkelijk nog niet. Jonge werknemers zijn vaak nog in een zoektocht naar waar hun kracht ligt. Door middel van coaching jonge werknemers: loopbaanbegeleiding worden jonge werknemers begeleidt in het ontdekken van ieders unieke kwaliteiten. Dit is belangrijk voor de gehele organisatie, want op deze manier kan ieder teamlid zijn eigen bijdrage leveren aan het eindresultaat.

Wat is belangrijk bij het coaching jonge werknemers?
Een essentiële eigenschap van een goede coach, is dat hij/zij zich kwetsbaar kan opstellen. Daarnaast heeft coaching te maken met durf, leiderschap en samenwerking. Door middel van coaching worden bestaande vaardigheden van werknemers gestimuleerd en de ontwikkeling van nieuwe kwaliteiten aangemoedigd. Kortom, als u door middel van coaching jonge werknemers de capaciteiten van uw werknemers optimaal wilt benutten, kan GORTcoaching u zeker daarbij helpen!

Door: Renée Feijen

Zoekt u ook een loopbaancoach? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden