Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Je eigen carrière bepalen
Steeds meer mensen schakelen een loopbaancoach in. Mensen willen graag hun carrière in eigen hand nemen en zelf hun weg bepalen. Ze gaan veel bewuster om met hun loopbaan en denken over vragen na, zoals: heb ik de goede keuze gemaakt? Wat gaat mijn volgende stap worden? Ze gaan ook niet wachten totdat er problemen optreden, maar nemen de regie in eigen hand. Ze vragen advies omdat ze zelf beseffen: ‘Dit moet ik niet te lang doen’ of ‘Dit is niet wat ik wil’. Een loopbaanadviseur wordt ingeschakeld om hierbij te helpen.

Welke vorm van hulp moet je kiezen?
Er zijn verschillende manieren van hulp, zoals: loopbaanbegeleiding of coaching. De keuze die je maakt is afhankelijk van waar je aan wil werken, bij het aanpakken van een probleem kies je voor loopbaanbegeleiding, heb je meer behoefte aan een klankbord dan kies je voor coaching. Bij loopbaanbegeleiding is begeleiding het sleutelwoord. Een loopbaan adviseur gaat je niet vertellen wat je moet doen, maar voorziet in hulp bij het maken van je eigen keuzes. De adviseur luistert goed en stelt vragen die andere mensen vaak niet stellen. Houd er rekening mee dat na zo’n loopbaantraject je carrière niet meteen ingrijpend zal wijzigen zonder verder stappen te ondernemen. Je moet allereerst zelf toe aan zijn om te veranderen. De ideeën die je hebt moeten nog van het stadium vaag naar het stadium volwassenheid groeien, dit zal zeker een doorlooptijd van half jaar of langer beslaan.

Moet je het zelf doen of juist niet?
Mensen zijn zelf heel goed in staat om hun loopbaan te plannen en uit te voeren, maar willen graag een “second opinion” van een professional. Sommige hebben na twee of drie gesprekken voldoende handvatten om verder te gaan. De professional biedt hulp in het structuren van gedachten en formuleren van ideeën en heeft hierbij de rol als luisteraar en vragen steller. Je zou kunnen argumenteren dat vrienden of collega’s ook een luisterend oor kunnen bieden, maar het verschil tussen een professional en een amateur ligt hierin dat de amateur niet altijd die goede vragen kan stellen. Wil jij een second opinion over je loopbaan van een coach?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden