Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De productiviteit van de werknemers wordt door meer dan alleen karaktereigenschappen bepaald. Veel externe marktfactoren, maar ook interne factoren spelen een rol. Iedere werkgever of recruiter zoekt naar ‘goede werknemers’. Gelijk hebben ze, iedereen wil de beste werknemers binnen een organisatie hebben. Maar ‘goede werknemers’ moeten wel gemotiveerd worden, gemotiveerd personeel is goed personeel.

Dat blijkt uit onderzoek van de Franse Universite Francois Rabelaisis. Ook bleek de werkgever of leidinggevende voor maar liefst  een kwart verantwoordelijk is voor de productiviteit. Een gebrek aan autonomie was het grootste probleem wat werd ervaren. Hoe strenger de leidinggevende, hoe minder productief een werknemer is. Ook gebrek aan respect van de leidinggevende werkt contraproductief.

Loopbaanbegeleiding en coaching van de werknemers zou dus prioriteit moeten hebben bij elke organisatie. Tijd stoppen in de werknemers, zelfreflectie en ontwikkeling van kennis en vaardigheden zijn oplossingen voor deze problemen. Uit onderzoek van Dreamjob blijkt dat het resultaat hiervan zichtbaar is binnen een jaar. Werknemers zijn vrolijker, zitten beter in hun vel en zijn dus productiever.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden