Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Vaak heerst er onvrede bij studenten dat ze vanuit hun studie niet genoeg informatie krijgen over een mogelijke loopbaan na de studie. Niet alleen heerst er vaak onduidelijkheid bij studenten over wat de mogelijkheden zijn na de huidige opleiding, maar de studenten krijgen ook te weinig hulp bij het solliciteren en over hoe men zich dient voor te bereiden op een sollicitatie.  Universiteiten bieden de lesstof en de colleges, maar het afstuderen en het vervolg laten ze volledig over aan de student zelf. Studenten vinden deze onpersoonlijke behandeling moeilijk en vallen zodoende in een zwart gat zodra ze zijn afgestudeerd. Loopbaanbegeleiding Weert kan hierbij helpen en ervoor zorgen dat studenten er al vroeg bij zijn met hun loopbaanonderhoud.

Het is in de huidige maatschappij van belang dat je jezelf goed kunt presenteren en kunt vertellen waarom juist jij degene bent waar de bedrijven voor moeten kiezen. Begeleiding is er niet tot nauwelijks en de studenten worden geacht het heft zelf in handen te nemen. Maar waar kan loopbaanbegeleiding precies mee helpen?

Loopbaanbegeleiding Weert kan ervoor zorgen dat studenten een beter beeld krijgen van zichzelf en van het beroepenveld, en om ze te laten reflecteren op de eigen (arbeids)identiteit. Tijdens het sollicitatiegesprek zijn recruiters altijd op zoek naar voorbeelden van situaties waarin jouw persoonlijkheidskenmerken naar voren komen. Loopbaanbegeleiding kan ervoor zorgen dat je voor jezelf duidelijk krijgt wat jij kan en wat je wilt. Een van de belangrijkste doelen van loopbaanbegeleiding is dan ook een proces van betekenisverlening op gang te brengen, waarbij de student reflecteert op voor hem zinvolle ervaringen en van daaruit te leren over zijn of haar waarden en normen, ambities, overtuigingen en talenten. Daarnaast wordt loopbaanbegeleiding ingezet om studenten te stimuleren tot zelfsturing. Loopbaanbegeleiding wordt gezien als het middel om studenten meer verantwoordelijkheid te geven voor het eigen leerproces en de eigen loopbaanontwikkeling, waarbij studenten steeds meer duidelijkheid zouden moeten krijgen over hun eigen toekomstplan.

Vaak wordt er gedacht dat loopbaanbegeleiding pas van belang is als je al werkend bent en vanuit die positie hulp kunt gebruiken. Dit klopt echter niet helemaal;  studenten schakelen steeds vaker een loopbaan coach in. Iedereen kan hulp gebruiken en loopbaanbegeleiding Weert kan je helpen met een goede start van je loopbaan.

Plan hier een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden