Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bij elke baan komen zo nu en dan, soms vaak, emoties kijken. Dit kan voortkomen uit onbeleefde klanten, een bevriende collega die ontslagen is, annulering van een project waar je enthousiast van werd of een onenigheid met een collega. Emoties zijn van invloed op je eigen prestaties maar ook op het algehele bedrijfsklimaat. Een organisatie kan gezien worden als een ‘emotionele’ plek, waarin organisaties positieve emoties gebruiken om hun werknemers te motiveren. Negatieve emoties kunnen werknemers schaden, beïnvloeden hoe deze onder druk reageren en zorgen voor een verminderde productiviteit. Het onderdrukken van emoties is zelden de juiste oplossing. Coach Weert kan jou helpen goed om te gaan met je emoties.

Waartoe dienen emoties?

Emoties dienen als informatiebronnen, voor jezelf maar ook voor anderen. Emoties bieden de kans om een stap terug te zetten. Door middel van emoties kan je gedrag en acties in andere banen leiden.

Waarom emoties reguleren?

Emoties kunnen verlammend werken, wanneer je boos bent kun je geen rationele beslissingen meer nemen. Woorden en daden staan immers direct in verband met emoties. Zodra jij je emoties niet meer onder controle kan houden, kan dit voor vervelende werksituaties zorgen. Een woedende uitval naar je collega’s of een huilbui zijn niet bevorderlijk voor de werksfeer.

Hoe het beste om te gaan met emoties?

Ten eerste moet je luisteren naar je emoties. Wegdrukken heeft geen zin, erken dat je emotioneel bent en probeer tot rust te komen voordat je het je gedrag laat beïnvloeden. Ten tweede, durf je emotie te benoemen naar jezelf. Sta er bewust bij stil dat je bepaalde emoties voelt. Probeer als laatste een boodschap uit je eigen emotie te halen. Wat willen je gevoelens jou wijs maken? Ben eerlijk naar jezelf als je verdrietig of boos bent, maar ook juist als je vrolijk bent.

 

Heb jij het gevoel dat je emoties op de werkvloer je soms te veel worden? Coach Weert biedt een helpende hand! Plan nu een gratis  oriëntatiegesprek in.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden