Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tijdens het outplacement traject bestaat er een grote kans dat je te maken krijgt met afwijzingen. Je kan er kwaad om worden en de schuld gaan geven aan de buitenwereld. Helaas krijg je hier alleen geen baan mee. Daarom kan een coach je helpen in dit traject. Ze zal onder andere aandacht besteden aan jouw mentale veerkracht: leren om tegenslagen te kunnen verwerken en weer positief verder proberen te zoeken. Een aantal tips die daarbij horen zouden kunnen zijn:

  • Blijf positief: Vaak wordt je cynisme steeds groter, als je vaker wordt afgewezen.  Tijdens de begeleiding wordt hier aandacht aan besteed. Het is namelijk belangrijk om met teleurstellingen leren om te kunnen gaan. Je moet verder en daarbij kan je juist leren van je fouten. Deze omschakeling in je gedrag moet je uiteindelijk zelf kunnen maken.
  • Bellen na afwijzing: In de afwijzingsbrief staat vaak alleen de afwijzing, zonder redenering. Probeer daarom achter de echte redenen te komen. Met telefoontje kan je deze informatie vergaren. Het is niet de bedoeling om dit gesprek aan te gaan om vervolgens in discussie te gaan. Het is daarbij belangrijk om te onthouden dat niet alles wat men zegt waar is. Als je echter herhaling hoort in de kritiek, is het cruciaal om hier aandacht aan te besteden.
  • Stuur bedankbrief na afwijzing: Stuur een brief of e-mail terug met een bedankje voor de genomen moeite en voor de informatie die je hebt verkregen via de telefoon. Dit wordt nauwelijks gedaan dus op deze manier val je op. Noem ook je telefoonnummer en je beschikbaarheid voor eventuele toekomstige vacatures.

Naast deze tips kan de coach ook oefeningen met je uitvoeren over hoe je bijvoorbeeld een gesprek aangaat. Op deze manier zal je je ook zekerder voelen voor de volgende nieuwe sollicitaties. Ben jij geïnteresseerd in begeleiding tijdens dit traject?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een coach »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden