Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Begin 2012 namen ruim 2.200 Nederlanders deel aan een onderzoek van Schouten & Nelissen naar hoeveel grip medewerkers hebben op hun loopbaan. Uit de resultaten blijkt dat meer dan de helft van de respondenten slechts sporadisch met de leidinggevende overlegt over het functioneren. Medewerkers nemen weinig regie over hun werk, terwijl ze tegelijk verwachten over drie jaar aan een nieuwe uitdaging toe te zijn.

De mate waarin iemand grip op zijn loopbaan ervaart hangt af van verschillende factoren. Sluit het werk aan op de capaciteiten en behoeften? In welke mate pakt een medewerker zelf de regie? En wordt de omgeving ook betrokken bij loopbaanontwikkeling?

Medewerkers denken dat het werk dat ze nu doen in de toekomst slecht bij ze zal blijven passen. 60% verwacht binnen de komende drie tot vijf jaar de huidige functie ontgroeid te zijn. En maar liefst 73% zegt dan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. 37% verwacht extra scholing nodig te hebben om het werk goed te kunnen blijven doen. En 38% weet nu al dat ze over drie tot vijf jaar minder gemotiveerd zal zijn.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden