Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Om jouw ideale loopbaan te krijgen en te behouden is het belangrijk om vitaal in jouw werk te kunnen blijven. Het werk moet je energie kunnen geven en gemotiveerd houden. Voor een deel ligt deze verantwoordelijkheid bij de werkgevers, maar je kan hier ook zelf initiatief innemen. Een coach kan jou in jouw loopbaan begeleiden om meer energie te krijgen.

Werkvermogen
De werkloosheid is het laatste jaar flink gestegen en veel mensen hebben het beeld dat er daarom geen werk te vinden is. Niets is minder waar. Er zijn wel degelijk vacatures en in sommige sectoren zijn deze zelfs moeilijk vervulbaar. Bovendien zullen er veel banen vrijkomen door de vergrijzing en het groeiende aantal ZZP-ers. Angst voor te veel afwijzing is nergens voor nodig. Ga zelfverzekerd de arbeidsmarkt op. Neem jouw eigen verantwoordelijkheid over je carrière en blijf jouw kennis en competenties ontwikkelen door trainingen en opleidingen te volgen. Zo kom je vanzelf op een plek die bij je past en jou kan motiveren.

Privéleven
Het is daarbij belangrijk om werk te doen dat past bij jouw drijfveren. Let er wel op dat jouw privé leven niet onder jouw werk gaat lijden. Om energie te krijgen en te houden moet je voldoende bewegen en fit blijven. Je moet ruimte bewaren om jezelf te kunnen ontwikkelen en kunnen groeien. Als je namelijk een goede werk-privé balans hebt zal je het werk langer volhouden en blijf je fit en competent in zowel werk als privé.

Op het werk
Op het werk blijkt aandacht de meest duurzame grondstof. Dit betekent dat aandacht nodig is om jouw motivatie voor het werk goed te houden. Aandacht kan je op jouw werk in verschillende vormen ontvangen door: waardering, vrijheid en samenwerking. Ontdek wat jij nodig hebt als aandachtsbron. Mensen die zich gewaardeerd voelen hebben meer energie en zijn minder vatbaar voor burn-out. Vrijheid kan zorgen voor het in stand houden van een goede werk-privé balans en samenwerking zorgt voor een goede verdeling van taken onder de talenten.

Ben jij benieuwd hoe je op deze punten kan werken aan een verbeterde motivatie op je werk en meer energie?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek in met de loopbaan coach »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden