Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Loop je vast in je werk? Heb je het naar je zin, maar mis je uitdaging? Ben je aan het eind van de werkdag uitgeblust of geprikkeld? Ben je vaak bezig met het oplossen van problemen waarvan je eigenlijk niet zoveel verstand hebt? Wanneer jij een van deze dingen herkent, dan is het mogelijk dat je teveel dingen doet die je energie kosten in plaats van opleveren. Lees hieronder hoe je dit kunt oplossen en ontdek hoe loopbaanadvies hieraan een steentje kan bijdragen.

Het Realise 2 4M Model
Ieder individu heeft natuurlijk zijn eigen sterke en zwakke punten. Maar wist je dat er ook een onderscheid te maken is tussen dingen waar je veel of juist geen energie van krijgt? Het Realise 2 4M Model gaat hier op in en gebruikt daarvoor vier termen: de ‘realised strengths’, de ‘learned behaviors’, de ‘unrealised strengths’ en de ‘weaknesses’.

Een ‘realised strength’ is een sterke kant van jezelf waarop jij vaak terugvalt. Je kunt bijvoorbeeld goed met mensen omgaan en – belangrijker nog – het geeft je energie. Wanneer je echter te vaak gebruik maakt van deze kwaliteit, is het mogelijk dat je er na verloop van tijd niet meer zoveel energie krijgt. Omgaan met anderen is dan vervallen in ‘aangeleerd gedrag’: je kunt het goed, maar je bent geneigd het minder te doen. Door dit te leren herkennen kun je je huidige en toekomstige functie hierop proberen af te stemmen. De ‘nog niet gerealiseerde strengths’ zijn sterke punten waarvan jij je (nog) niet bewust bent en die jij weinig gebruikt. Je ontdekt bijvoorbeeld je schrijftalent wanneer je mee gaat werken aan de uitgave van het personeelsblaadje of je komt er bij vergaderingen achter dat de leidende rol jou beter ligt. Dan zijn er nog de ‘weaknesses’ ofwel zwakheden: dingen waar jij echt niet goed in bent en die je het liefst zo min mogelijk doet. Wanneer je weet welke klusjes jij niet graag opknapt, kun je ervoor kiezen om deze samen met anderen te doen of ze te compenseren met jouw sterke punten.

Professionele hulp
Het is uiteraard de kunst om jouw sterke punten optimaal te benutten. Dat betekent niet dat je alleen die sterke punten zoveel mogelijk moet inzetten. Loopbaanadvies Rotterdam kan je helpen om jouw ‘unrealised strengths’ te vinden en op de juiste manier te gebruiken. Ook kan een professionele adviseur je ondersteunen bij het omgaan met je zwakheden. Zou jij graag meer energie uit je werk willen halen?

Plan dan een gratis oriëntatiegesprek met één van onze coaches van het team loopbaanadvies.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden