Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Met pensioen gaan: een moment in je leven waar de meeste werknemers vaak al jaren naar uitkijken. Vele jaren van hard werken zijn voorbij gegaan en nu wordt de beloning eindelijk uitbetaald in jaren van rust en doen waar je zin in hebt. Toch kan het pensioen ook nadelen en zelfs stress met zich mee brengen.

Met pensioen: De voordelen
Gedurende de loopbaan wordt het verlangen naar het leven met pensioen onder werknemers steeds groter. Het ‘niet meer moeten’ wordt verheerlijkt en waarom ook niet? Na je 67e hoef je immers niet meer elke dag om 07:00 uur op te staan om te werken, heb je meer tijd voor familie en voor hobby’s welke misschien al jaren in de wacht stonden. Daarnaast kun je eindelijk de Big Spender uithangen en het geld van je pensioensparen opnemen.

Met pensioen: De nadelen
Het leven met een pensioen is echter niet voor iedereen even rooskleurig. Zo kan het leiden tot een gevoel van onwetendheid en angst: hoe ga ik mijn dagen vullen als ik niet meer werk? Deze onzekerheid sluipt vaak al naar binnen in de laatste jaren van je loopbaan. Je begint als werknemer langzaamaan je dagen af te tellen en gaat jezelf vragen stellen als hoe je dezelfde levensstandaard als tijdens je loopbaan kan aanhouden. Ook kunnen gedachten over het gevaar van een krimpend sociaal leven voorbij komen. Op het moment dat je vervolgens met pensioen gaat, kan het zelfs voorkomen dat het als lastig wordt ervaren om je eigen tijd in te delen. Tot op het moment van pensioen bestond waarschijnlijk het grootste gedeelte van je week uit werken: hoe vul je deze open ruimte?

Verklein de kans op het zwarte gat met een coach!
Door zowel voor, tijdens en na het pensioneren jobcoaching in te schakelen, kun je voorkomen dat je met het pensioen in een zwart gat terecht komt. Zo kan jobcoaching je te hulp schieten bij het hervinden van je waarden. Samen gaan jullie jou als persoon omschrijven, niet aan de hand van wat je doet: je (oude) beroep. Op deze manier keren misschien oude gewoonten, wensen of plannen die op de lange termijn zijn geschoven weer terug. Samen vullen jullie het zwarte gat.

Wil je ook nog meer van je pensioen gaan genieten?

Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek in en schakel jobcoach in!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden