Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een coachgesprek moet niet worden verward met een standaard interview. Een vorm van interviewen die wordt gebruikt door de loopbaancoach is motivationeel interviewen. Deze vorm kan worden beschreven door middel van een aantal kenmerken.

Motivatie om te veranderen komt vanuit jou
Bij het gesprek kom je zelf met een vraag, hiermee geef je aan dat je wilt veranderen. Vervolgens worden je intrinsieke waardes en doelen geïdentificeerd en ingezetten. Dit geeft je stimulans om je verandering in gang te zetten.

Niet overhalen
De coach moet je niet overhalen om te veranderen. Je moet geen weerstand voelen als ze je iets voorstelt. Ze past daarom een rustige en afwachtende stijl toe waarbij je zelf veel vrijheid hebt om stappen te nemen.

Interactieve relatie
Daarnaast wordt jouw autonomie en vrijheid om te kiezen wat je wilt gerespecteerd. Er bestaat daarom ruimte om jouw mening te uiten en je eigen doelen te bepalen. Ze zal hiernaar luisteren en het plan van aanpak hierop aanpassen.

Bij motivationeel interviewen is er dus veel ruimte voor interactie en invloed. Deze gespreksvorm zal je zelfvertrouwen vergroten en maakt duidelijk wat jouw kwaliteiten zijn. Ben je benieuwd naar een gesprek ?

Plan dan nu een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in bij een van onze loopbaancoaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden