Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Jouw succesverhaal
In deze oefening gaan we op zoek naar de flow in je werk. Wat is flow precies? Flow is genieten van je eigen talenten in activiteiten die succes opleveren. Het is bekend dat, door een succesverhaal van jezelf te herbeleven, het duidelijk kan worden waarom je zo graag werkt. Het is de bedoeling om deze positieve ervaringen in te zetten in je werk van morgen.

Schrijf daarom een succesverhaal aan de hand van drie hoe’s:

Hoe raakte ik bij deze activiteit betrokken?
– Hoe deed ik wat ik deed?
– Hoe voelde ik me hierbij?

De volgende stappen kan je het beste zetten om je succesverhaal zou nauwkeurig mogelijk te schrijven:

  1. Stel een lijst op van je plezierigste activiteiten van de afgelopen jaren; activiteiten die jou energie gaven. Dit kunnen werkgerelateerde activiteiten zijn, maar ook vrijetijdsactiviteiten. Beschrijf de activiteit in een korte zin. Maak de lijst snel en denk er niet te lang over na.
  2. Neem nu de tijd om vanuit een van die plezierige activiteiten een succesverhaal te schrijven over wat zich toen heeft afgespeeld. Schrijf in de tegenwoordige tijd. Kies eerst het onderwerp of de activiteit die je het sterkst aanspreekt.
  3. Zorg bij het schrijven dat je in het verhaal de volgende drie hoe’s beantwoordt: het grootste deel van je verhaal moet gaan over hoe jij de dingen aanpakte. Hier gebruik je de drie hoe’s:  – Ik raakte betrokken bij … – Ik deed … – Ik voelde me …
  4. Analyseer nu alleen of met een vriend of partner dit verhaal om te ontdekken welke talenten erin verborgen liggen. Welke talenten zie je in het verhaal?
  5. Komen deze talenten, waarvan je zo sterk geniet, in voldoende mate in je huidige werk voor? Zo niet, wat zou je moeten doen om met nog meer plezier te werken?

Wat kan je meenemen?
Na het herlezen van het verhaal kan je conclusies trekken voor je toekomstige werk. Je hebt uit het geniet-verhaal de talenten afgeleid die je zo’n sterk flow-gevoel hebben gegeven. Dat kun je ook met andere kick-ervaringen doen. Je kunt daar in de toekomst mee doorgaan. Zo ontstaat langzaam maar zeker een uitgebreide lijst van jouw talenten en vorm je een basis voor je toekomstplannen.

Professionele ondersteuning
Wanneer je het idee hebt voor de keuzes in jouw loopbaan toch professionele begeleiding te kunnen gebruiken, kan een coach gespecialiseerd in loopbaan-vraagstukken je hier uiteraard bij helpen. Op welke manier een coach je in je loopbaan verder kan brengen, kan uiteen worden gezet in een gratis oriëntatiegesprek.

 Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatiegesprek aan


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden