Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Interne saboteurs
Waarschijnlijk ken je ze wel; de stemmetjes in je hoofd die je vertellen dat je iets niet kunt, iets beter niet kan doen, dat je niet zoveel voorstelt of dat er niks goeds komt van de dingen die je doet. Bij de een zijn deze stemmetjes meer aanwezig dan bij de ander, maar ze zijn altijd hinderlijk. Ook is bijna niemand bewust van deze interne kritiek en dat is jammer, want juist hierdoor wordt een bepaald probleem in stand gehouden en is de weg naar verandering geblokkeerd. Samen met de coach kan er gewerkt worden aan het erkennen van deze stemmetjes en kan het probleem waarmee jij loopt opgelost worden.

Oefening
Echter zijn er ook al wat oefeningen die je thuis uit kan voeren. Centraal in onderstaande oefening staat erkenning en acceptatie, zodat hierna de interne gremlins de deur uit geschopt kunnen worden.
Geef zo eerlijk mogelijk antwoord op de volgende vragen:
– wat zijn de meest voorkomende hinderlijke overtuigingen waarmee je wordt lastig gevallen?
– wat brengen deze overtuigingen me?
– welke verandering houdt dit tegen?
– welke overtuigingen moet ik dus loslaten en welke kan ik houden?

Wanneer je voor jezelf weet wat het meest storend is aan je interne saboteurs kan jouw coach je handvaten aanreiken waarmee je leert zelf in controle te zijn over gedachtes. Jij bepaald immers je eigen koers en jij bent de baas over je eigen overtuigingen.

» Klik hier om direct een gratis oriëntatie gesprek met jouw coach in te plannen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden