Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In de huidige economische omstandigheden is het hebben van een vaste baan zeker geen vanzelfsprekendheid. Regelmatig hoor je op het nieuws berichten over faillissementen, collectief ontslag en ingrijpende reorganisaties. Een ontslag is heel naar, maar met de juiste begeleiding kun je je kans vergroten op het vinden van een nieuwe, passende functie. Outplacement is hierin gespecialiseerd en legt je uit hoe een outplacementtraject eruit ziet.

Direct na het ontslag
Een ontslag gaat dikwijls gepaard met hoogoplopende emoties. Vaak is er sprake van onbegrip, boosheid, verdriet en twijfel. Voordat je aan de slag kan met het vinden van een nieuwe baan, is het goed om deze emoties te verwerken. De verwerking van het ontslag vormt dan ook de eerste stap van een traject bij outplacement.

Jezelf opnieuw ontdekken
De tweede fase bestaat uit zelfonderzoek. Je vraagt jezelf (opnieuw) af wie jij bent, wat je wil, waar je goed in bent en wat je nog kan en wil leren. Eventueel wordt er gebruik gemaakt van persoonlijkheidstesten, carrièregerelateerde of cognitieve testen.

Sollicitatietraining
Het sollicitatiegesprek is een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar een leuke baan. Onderdelen van de sollicitatietraining zijn: het verbeteren van je cv, het schrijven van een goede motivatiebrief en het oefenen van sollicitatiegesprekken.

De juiste functie vinden
Tot slot zal je aan de slag gaan met het vinden van een bij jou passende baan. Deze laatste stap is een stuk gemakkelijker geworden, nu je de eerste drie stappen van het traject doorlopen hebt. Je hebt namelijk de moeilijke tijd na het ontslag achter de rug, je hebt meer zelfkennis en je bent een expert in solliciteren geworden!

Outplacement
Afhankelijk van jouw situatie besteed je aan de ene fase meer aandacht dan aan de andere. Een outplacementtraject bij GORTcoaching wordt dan ook volledig afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen. Ben je geïnteresseerd? Kijk direct in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek met een coach naar jouw keuze.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden