Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend dat mensen langere tijd voor hetzelfde bedrijf werken. Dit wordt onder andere veroorzaakt doordat steeds meer bedrijven moeten bezuinigen of reorganiseren. Hierdoor is er binnen deze bedrijven niet meer voor iedereen plek en moeten mensen noodgedwongen op zoek naar een andere baan. Speelt dit zich binnen het bedrijf waar jij werkt ook af? Of ben je al ontslagen of met ontslag bedreigd? Outplacement kan je helpen door de juiste begeleiding te bieden bij dit proces.

Stap 1: omgaan met het ontslag

Wanneer je ontslagen wordt is het belangrijk om dit ontslag eerst te verwerken, voordat je verder gaat zoeken naar een nieuwe baan. Ontslagen worden kan zorgen voor veel onzekerheid en twijfel: ‘Ben ik wel goed genoeg?’, ‘Ben ik wel geschikt voor dit werk’?, ‘Lukt het me om een nieuwe baan te vinden?’. Daarnaast kan het natuurlijk ook andere emoties oproepen zoals angst en verdriet. Een coach bij GORTcoaching kan je hierbij begeleiden om te zorgen dat het ontslag op een juiste manier verwerkt wordt.

Stap 2: ontwikkelen en verbeteren van vaardigheden

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan is het goed om eerst naar jezelf te kijken: ‘Wat wil ik?’, ‘Wat kan ik?’, ‘Wat motiveert mij?’. Wanneer je dit niet duidelijk hebt voor jezelf kan het lastig zijn om een passende baan te vinden waar jij gelukkig van wordt. Er achter komen wat je echt wil is iets wat veel mensen lastig vinden en daarom wordt je bij Outplacement hierbij door een coach begeleid.

Stap 3: het vinden van een nieuwe baan

Om vervolgens te zorgen dat je een goede nieuwe start kan maken bij een andere werkgever werkt de coach met jou samen om je sollicitatievaardigheden te verbeteren. Zo wordt ervoor gezorgd dat je cv up-to-date is, dat je een goede sollicitatiebrief kan schrijven en dat je ook tijdens het sollicitatiegesprek goed uit de verf komt. Op deze manier wordt jouw kans op het vinden van een nieuwe baan vergroot!

Wil jij ook jouw kans vergroten op het vinden van een nieuwe baan en hierbij professioneel begeleid worden? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden