Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het uitgangspunt van een outplacementtraject is dat je precies weet wat je wilt én helder voor ogen hebt hoe je daar terecht gaat komen.

Wanneer van toepassing

Komt er een reorganisatie aan binnen het bedrijf waarin je werkt en verwacht je op de achtergrond te verdwijnen? Heb je het gevoel dat je vastloopt op de plek waar je nu werkt? Heb je een conflict op uw werk, zodanig dat het tussen jou en je werkgever staat? In deze gevallen en vele anderen kan outplacement je helpen met een passelijk traject.

Wat gaat er gebeuren?

Een groot deel van outplacement bestaat uit het helder krijgen van je eigen situatie.

  • Accepteren dat je op zoek moet naar een andere baan.
  • Zelfonderzoek. Vind je sterke en zwakke punten en focus op je sterke punten.
  • Waarschijnlijk is het een hele tijd geleden dat je cv bijgewerkt is, want je had hem niet nodig. Een belangrijk deel is sollicitatietraining, vormen van je cv en gespreksvormen.
  • Het daadwerkelijk zoeken en solliciteren op mogelijke banen.

Een outplacement coach kan hier verder op in gaan en eventueel aan laten sluiten op je persoonlijke wensen.

Positief maar realistisch

 

Het moeilijkst in een niet gewilde situatie is om positief te blijven en de mogelijkheden te kunnen blijven zien. Een kunst hierin is ook om realistisch te blijven. Ga uit van je eigen kwaliteiten. Probeer het voor jezelf niet rooskleuriger te maken dan het is. Zie de mogelijkheden en ga ervan uit dat het te realiseren is, zonder je eigen kwaliteiten te vergeten.

Heb je hier vragen over of wil je aanvullende informatie? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze outplacement coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden