Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Outplacement is het begeleiden van een werknemer naar een nieuwe baan. Veel organisaties zetten de laatste jaren outplacementprocedures in voor hun werknemers. Echter, wat is de toegevoegde waarde van zo’n traject en hoe ziet een gemiddeld traject eruit wanneer je kiest voor outplacement?

Jouw planning
Als je samen met de coach besluit om een outplacementtraject aan te gaan zal er eerst een adviesgesprek plaats vinden. In dit gesprek legt de coach uit hoe het outplacementproces eruit ziet en samen met de coach maak je een planning met als doel om op zo kort mogelijke termijn een nieuwe en vooral passende baan te vinden.
In deze planning wordt er aan het begin vaak ruimte ingebouwd om je gevoelens te uiten. Veel van de werknemers die besluiten een outplacementtraject aan te gaan zijn redelijk aangeslagen. Ze weten sinds kort dat hun werkgever de bedoeling heeft de arbeidsverhouding te beëindigen en dit moet eerst verwerkt worden. De coach biedt in deze eerste fase psychologische begeleiding. Vervolgens zal er samen met de coach naar acceptatie gewerkt worden. Pas wanneer de kandidaat heeft geaccepteerd dat hij of zij ontslagen zal worden, kan worden gewerkt aan het volgende doel: zo snel en goed mogelijk een andere baan vinden.

Zelfkennis verkrijgen
Om dit doel te bereiken gaat er eerst een fase van zelfonderzoek aan vooraf: het onderzoek naar jouw eigen capaciteiten en vaardigheden en het verwerken van deze kennis in een CV en sollicitatiebrieven. Deze fase is heel belangrijk en vormt de basis voor het vinden van een goede baan. Immers, als je niet weet wat je wil en kan en niet weet wie je bent, zal je ook niet in staat zijn om jezelf te verkopen bij potentiële werkgevers. Aan het eind van deze fase heb je een goed overzicht van jouw wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

En.. solliciteren maar!
Vanuit dit overzicht kan er veel gerichter op de arbeidsmarkt worden gewerkt. In deze fase ga je reageren op advertenties en benader je wervings- en selectiebureaus. Ook wordt je gestimuleerd om een netwerk op te zetten. De coach helpt je in deze fase om je voor te bereiden op hetgeen wat je te wachten staat op de arbeidsmarkt. Verschillende sollicitatietechnieken komen aan bod. Bovendien wordt de voortgang van jouw proces voortdurend geanalyseerd in adviesgesprekken en worden mogelijke knelpunten geanalyseerd. Deze fase zal eindigen wanneer jij een geschikte nieuwe baan gevonden hebt waar je met plezier naar toe gaat.

Met behulp van outplacement verloopt de overstap naar een volgende baan soepeler. Dit traject stelt je in staat om bewust te kiezen op basis van zelfonderzoek en marktonderzoek. Wil je graag ook begeleiding op dit gebied? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een outplacementcoach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden