Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Soms kan het voorkomen dat een werkgever van mening is dat een werknemer niet meer op zijn plaats is binnen het bedrijf of dat een werknemer noodgedwongen ontslagen moet worden. Outplacement, ook wel ontslagbegeleiding genoemd, kan dan een goede oplossing zijn. Dit houdt in dat de werknemer op basis van adviezen en diensten in staat wordt gesteld op zo kort mogelijke termijn een nieuwe, en/of beter passende baan te vinden. Maar hoe verloopt dit proces eigenlijk?

Traject
Het outplacementtraject kan volledig zelf worden vormgegeven en samengesteld. Daar waar in de meeste gevallen eerst een heel standaardtraject dient te worden doorlopen, hoeft dit bij GORTcoaching niet. Wij bieden je namelijk alleen wat jij echt nodig hebt. Allereerst zal de coach je uitleggen hoe het outplacementproces eruit ziet en wordt er een planning gemaakt  om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een nieuwe en passende baan wordt gevonden voor de werknemer. De eerste fase in dit proces is het bieden van psychologische begeleiding om de werknemer om te leren gaan met het vooruitzicht van het verliezen van de huidige baan.

Pas wanneer de werknemer dit vooruitzicht uiteindelijk geaccepteerd heeft, kan de tweede (en tegelijkertijd laatste) fase ingezet worden: zo snel mogelijk een passende baan vinden. Tijdens dit proces wordt voor een groot deel aandacht besteed aan coachgesprekken. Deze kunnen onder andere toegepast worden bij loopbaanadvies, assessments en het maken van keuzes op het gebied van uw loopbaan. Verder wordt er met de coach gewerkt aan het vergroten van zelfkennis, de techniek van netwerken, het vinden van vacatures, het opstellen van een cv en deze vervolgens verspreiden op relevante sociale media websites, zoals bijvoorbeeld LinkedIn. Hierna wordt samen met de coach een actieplan opgesteld dat bestaat uit oriënterende gesprekken bij werkgevers en vacature/functie-analyses.

Groepen
Er bestaat bij GORTcoaching ook de mogelijkheid om voor de groepsgewijze aanpak te kiezen wanneer het om meerdere werknemers gaat. Hier is nog steeds sprake van persoonlijke coaching. Het enige verschil is dat er tussendoor afgewisseld wordt met groepsbijeenkomsten. Uit de praktijk is gebleken dat mensen het als een groot voordeel ervaren dat zij in deze setting hun ervaringen met elkaar kunnen delen.

Wat levert het op?
Goede begeleiding tijdens het outplacementtraject zorgt voor een snellere afwikkeling en beter contact tussen de werknemer en de vorige werkgever tijdens en na het afscheidsproces. Bovendien levert het een vermindering van de zorg van de organisatie en een vermindering van de loonkosten op. Het grijpen naar kostbare tussenoplossingen gebeurt minder vaak en outplacement zorgt ervoor dat de impact van het ontslag minder heftig is voor de werknemer. De werknemer die ontslagen wordt heeft immers een positief en toekomstgericht actieplan en een grotere kans om snel een nieuwe en passende baan te vinden.

Spreekt dit jou aan en wil jij ook graag begeleiding op dit gebied? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een coach die gespecialiseerd is op het gebied van outplacement Rotterdam.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden