Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Organisaties zijn tegenwoordig, onder andere door de economische crisis, veel bezig met reorganisaties en bezuinigingen. Dit kan er voor zorgen dat je als werknemer ontslagen wordt of met ontslag bedreigd wordt. In zo’n situatie moet je echter ook al gaan nadenken over een nieuwe baan, om jouw werkloze periode te verminderen of zelfs te voorkomen. Het is dus een lastige en ook tegenstrijdige periode: enerzijds je ontslag bij het ene bedrijf, anderzijds een mogelijkheid om nieuw werk te vinden. Bevind jij je in een soortgelijke situatie? Dan kan een outplacement coach je helpen door de juiste begeleiding te bieden bij dit proces.

Wanneer wordt outplacement toegepast?
In principe is outplacement toepasbaar in iedere situatie waarin een werknemer de functie die hij of zij op dat moment bekleedt niet kan behouden. Dit kan op de meest positieve manier toegepast worden wanneer een medewerker meer verdient dan de organisatie hem of haar op dat moment kan bieden. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij mensen die al zo’n tien jaar in hetzelfde vak zitten en in de betreffende organisatie niet verder kunnen groeien. Helaas komen herplaatsingen in een minder positieve context echter vaker voor. Hierbij kan gedacht worden aan reorganisaties en bezuinigen, waardoor er voor de werknemer geen plaats meer binnen de organisatie is. Het is dan ook van groot belang om de outplacement-begeleiding zo vroeg mogelijk op te starten om eventuele interne kansen op werk mee te nemen en vanaf het eerste moment alle externe kansen op werk volledig te benutten. Bij dit proces kan je dan ook ondersteund worden door een outplacement coach.

Wat kan outplacement coaching voor mij betekenen?
Begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan is heel belangrijk omdat werknemers zelf, vooral in het beginproces, te emotioneel zijn, zich te weinig voorbereiden en zich met de verkeerde argumenten aanmelden bij een nieuwe werkgever. Als op deze manier een negatieve indruk gemaakt wordt, dan is de weg naar de potentiële werkgever vaak definitief gesloten. Bij outplacement coaching word je in dit proces begeleid waardoor dit soort fouten voorkomen kunnen worden en je juist een positieve eerste indruk achter kan laten. Om je te helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan probeert de coach uit te zoeken wat jou motiveert, wat je wilt bereiken en welke baan dus bij jou past. Ook biedt de coach jou trainingen om bijvoorbeeld een goed sollicitatiegesprek te voeren en worden er technieken aangeleerd om jezelf goed te presenteren. Een professioneel begeleid outplacement-traject zorgt er dus voor dat er voor jou meer kansen zullen zijn op een nieuwe baan. Bij outplacement coaching werken we dus samen aan de volgende stap in jouw carrière! Vraag hier een gratis oriëntatiegesprek aan met een outplacement coach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden