Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Als een werknemer wordt bedreigd met ontslag uit de huidige functie en er tevens geen andere functie binnen het huidige bedrijf aanwezig is, dan is outplacement een mogelijkheid. Outplacement is een begeleidingsproces voor de desbetreffende ontslagen werknemer, op kosten van de werkgever. Outplacementtrajecten bij GORTcoaching verlichten de werkgever door het voorkomen van een lang en moeizame ontslagprocedure. Bovendien helpen deze trajecten de werknemers door een persoonlijke aanpak, waarbij het traject volledig is aangepast aan de persoonlijke situatie. Tijdens een outplacementtraject wordt gewerkt aan diverse aspecten, onder andere:

– Loopbaanheroriëntatie
Tijdens dit eerste deel van het outplacementtraject wordt aandacht geschonken aan het ondervinden van jouw sterktes en zwaktes. Het hebben van kennis over jouw competenties, kwaliteiten en zelfs valkuilen kan helpen bij het vinden van een nieuwe toepasselijke baan. Wellicht kom je namelijk tot de conclusie dat jouw competenties helemaal niet passen binnen je huidige functie. Tijdens deze face heroriënteer je jezelf dus op de arbeidsmarkt, waarbij je samen met de coach de zoekrichting bepaalt aan de hand van jouw sterkte- en zwakte analyse.

– Voorbereiden op de arbeidsmarkt
Dit aspect van het traject bestaat uit voorbereiding op de toekomstige arbeidsmarkt. Immers, voorbereiding is het halve werk. Hierbij kun je denken aan het opmaken van het gewenste functieprofiel en het herschrijven van je curriculum vitae en/of sollicitatiebrieven.

– Sollicitatiebegeleiding
Het complete traject bestaat niet alleen uit coaching, maar tevens uit adviessessies en sollicitatietrainingen. Deze laatste face van outplacement richt zich op begeleiding en training gericht op sollicitaties. Hierbij wordt geoefend met gesprekstechnieken, en hoe je jezelf het beste over kunt laten komen. Deze gesprekken kunnen bij voorkeur zelfs worden opgenomen zodat een effectieve evaluatie kan worden bewerkstelligd. Je zult vast tegen moeilijke dingen aanlopen, maar wie geen fouten durft te maken zal ook niet vooruit komen. Oftewel, je leert effectief met fouten, teleurstellingen en tegenslagen omgaan.
Outplacement bij GORTcoaching omvat vele aspecten die ervoor zullen zorgen dat je zo snel mogelijk weer een baan hebt. Wij willen je graag verder helpen; wil jij jezelf ook verder helpen na ontslag? Vraag dan bij je werkgever voor de mogelijkheden van outplacement, of kijk bij ons aanbod om meer te lezen over outplacement

>> Klik hier voor het aanbod


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden